Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

El Govern de Parets finalitzarà el mandat amb un balanç del 90% de compliment del PAM 

Avatar photo

L’acte es va fer el 21 de març al Teatre Can Rajoler i va comptar amb la presència de l’equip de govern

L’Ajuntament de Parets va presentar el resum de les actuacions municipals del mandat 2021-2023 el passat dimarts, 21 de març, al Teatre Can Rajoler. El resum presentat inclou les principals actuacions fetes pel govern local en els àmbits municipals.

L’acte va estar presidit per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, i la vicealcaldessa del municipi, Casandra Garcia. Ambdós van destacar els projectes d’actuació municipal que s’han dut a terme durant l’últim mandat, amb un balanç del 90% de projectes realitzats. També van voler posar en relleu la bona entesa del govern de coalició, amb el Partit Socialista de Catalunya-CP i Sumem Esquerres a Parets.

En aquest sentit, l’acte va recollir la tasca i les actuacions fetes per l’equip de govern durant el vigent mandat a les àrees de gent gran, joventut, feminisme, educació, medi ambient, sostenibilitat, equipaments, serveis, neteja, seguretat, comerç, turisme, cultura, patrimoni, emprenedoria, solidaritat i esport. A més, es van enumerar en cada àmbit els punts més rellevants, així com, les actuacions pel que fa a la modernització i el desenvolupament sostenible del municipi.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va destacar que “explicar el grau de compromís i compliment del nostre PAM (Pla d’Actuació Municipal) és molt important perquè sempre s’han de rendir comptes a la ciutadania. Arribar al voltant del 90% de compliment és molt, ens hem arremangat i estem treballem en la bona línia, quan encara falten al voltant de dos mesos de mandat. Com equip de govern hem tirat endavant els principals projectes als quals ens vam comprometre com ampliar la gratuitat del llibres de text de l’ESO i hem prioritzat a les persones, que són el nostre ADN. Alguns exemples en són el nou espai verd del passeig fluvial o el distintiu de transparència Infoparticipa que hem recollit aquesta setmana complint el 98% dels indicadors”.

La vicealcaldessa, Casandra Garcia, va apuntar que “en poc temps, i sortint d’una pandèmia, hem aconseguit portar a terme molts dels projectes que portàvem en el nostre PAM i la valoració que fem en el nostre govern és molt positiva. Hem pogut engegar projectes importants pel municipi com: la construcció d’una piscina descoberta, que era una necessitat del poble des de feia dècades; la remodelació de la plaça d’Espanya, amb la seva remodelació integral; o l’ampliació de la gratuïtat dels llibres de text i diferents materials innovadors des de la primària fins a la secundària, així com la remodelació dels patis, a nivell d’educació del municipi; entre altres”.

Francesc Juzgado i Casandra Garcia van destacar projectes com el parc fluvial, que s’inaugura el proper diumenge, 2 d’abril; l’estació de rodalies, de la que avui mateix es presenta el projecte executiu; la piscina descoberta, que cada dia és una realitat més propera; o el nou institut escola. També van voler ressaltar la reforma de Ca n’Oms, la posada al dia de carrers, places i parcs, com la recent inauguració de Can Berenguer o el futur Parc del Torn, entre d’altres.

Els projectes socials tampoc els van deixar de banda, amb la gratuïtat dels llibres de text, el pis de lloguer assequible i el pis dedicat a persones amb capacitats diferents, les noves ajudes i beques, o els projectes solidaris en els quals s’ha bolcat el municipi. Van destacar, dins de tots els projectes, a les persones com a eix principal de la legislatura conjunta i els projectes dedicats als joves i la gent gran del municipi: el pla local de joventut, el nou protocol de violència masclista, el punt lila estable i les sortides culturals per la gent gran. També l’aposta per la cultura i el patrimoni de Parets, el suport al comerç local i la restauració, amb la supressió de la taxa de terrasses, i la iniciativa Enamorat de Parets.

Juzgado i Garcia van posar en relleu la posada al dia dels equipaments municipals, l’augment de vigilància a la via pública i la incorporació d’un agent a la plantilla policial. També van parlar del projecte de les plaques fotovoltaiques i la transició cap a un municipi led. L’alcalde de Parets i la vicealcaldessa de la vila van explicar que tots aquests projectes s’han dut a terme a l’època en què la COVID-19 va colpejar el món i la guerra d’Ucraïna el va tornar a sacsejar i, tot i això, s’ha arribat al 90% de projectes realitzats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Molins de Rei recuperarà els aiguamolls amb aigua provinent de la depuradora

Notícia següent

L’Hospitalet tanca l’exercici 2022 amb un romanent de tresoreria de 15,09MEUR

Notícies relacionades