Gavà celebrarà la 18a Mostra de Drets Humans

El Dret a la Igualtat de Gènere, eix central del GavàMón

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Del 20 al 23 d’octubre, Gavà celebrarà una nova edició del GAVÀMÓN, la Mostra de Drets Humans de Gavà. En solidaritat i suport amb les lluites pels Drets Humans  que s’articulen per tot el món, el GAVÀMÓN arriba a la 18a edició “convertit en tot un referent de prestigi i qualitat per fomentar la cohesió social, la convivència i el reconeixement de la diversitat a través de les arts”, així ho ha manifestat l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia durant la presentació de la mostra.  

Badia ha explicat que “enguany la Mostra aposta pels Objectius de  Desenvolupament Sostenible (ODS), i en concret per al número 5: el Dret a la  Igualtat de Gènere”. Seran quatre dies d’accions i activitats per reflexionar sobre els  reptes per a la igualtat de gènere arreu del món i sobre el paper que tenen les dones  en l’àmbit de la cooperació. Gemma Badia ha afirmat que “la mostra és una bona  oportunitat per donar visibilitat a la vulneració dels drets humans existent a la  nostra societat. Però sobretot, conscienciar de la situació de les dones en altres  països on no es garanteixen els seus drets”. 

Programació 

La regidora de Drets Humans, i Cooperació, Alba Riba, ha explicat les diferents activitats que contempla el GavàMón. Una programació que arrencarà el 20 d’octubre amb una taula rodona a la biblioteca Josep Soler Vidal. Riba ha destacat la importància d’aquest acte que “posa en relleu la realitat de les dones i les nenes a l’Afganistan i permet prendre consciència de la pèrdua important dels seus drets”. La taula rodona comptarà amb la presència de la periodista Txell Feixas, l’escriptora Nadia  Ghulam i la presidenta de l’ONG local Un gest de calor, Mònica Rodríguez. “Totes elles ens podran parlar de primera mà sobre la situació de les dones a l’Afganistan. En concret Mónica Rodríguez ens acostarà el treball que fa l’entitat local per ajudar a les dones i les famílies davant el règim dels talibans” ha afegit Alba Riba. 

Divendres 21 tindrà lloc la Nit solidària, a l’Espai Maragall. Artistes de la ciutat contribuiran amb les seves actuacions a sensibilitzar i a donar a conèixer dos projectes: el de l’entitat Un gest de calor amb les dones afganeses, i el d’Associació Mujeres Burkina, amb dones de Burkina Faso. 

L’Associació Amics de la Dansa, també s’incorpora a la programació del GavàMón, amb una proposta per sensibilitzar sobre els drets humans, a través d’accions artístiques al carrer el dissabte 22 d’octubre. Una jornada que també inclourà la projecció de la pel·lícula iraniana “El perdón”, sobre les dificultats de les dones en aquest país, a l’Espai Maragall. 

La Mostra es tancarà diumenge amb l’espectacle “Migrare” a l’Espai Maragall. La companyia Maduixa ens acostarà, una història commovedora que explora els límits de l’equilibri amb el moviment, que reflecteix els obstacles i fronteres invisibles, d’odis  irracionals i prejudicis, que reflexiona sobre el fet migratori en clau de gènere.  

Exposicions al carrer, com #EllesTambé d’Anna Surinyach i una segona sobre les entitats de cooperació de la ciutat, complementaran la programació del GavàMón.