Una fundació barcelonina coorganitzarà la Copa Amèrica de vela

La FNOB s'encarregarà de promoure i organitzar des d'un punt de vista local la Copa Amèrica i coordinarà i crearà sinergies entre totes les administracions

La Fundació per la Navegació Oceànica Barcelona (FNOB) coorganitzarà la 37a edició de la Copa Amèrica, que se celebrarà a Barcelona l’any 2024, juntament amb l’Emirates Team New Zealand i el Port de Barcelona. Així ho recullen els nous estatuts d’aquest ens que s’han aprovat aquest divendres a la tarda en la reunió del seu patronat. De fet, el seu nom passa a ser Fundació per la Navegació Oceànica Barcelona i Copa Amèrica. La FNOB té per objectiu promoure i executar totes aquelles iniciatives que reverteixin en el foment i la potenciació de l’esport de navegació oceànica de vela o en qualsevol de les seves manifestacions.

La FNOB s’encarregarà de promoure i organitzar des d’un punt de vista local la Copa Amèrica i coordinarà i crearà sinergies entre totes les administracions públiques implicades per tal que l’esdeveniment es pugui celebrar amb les majors garanties, tant per la mateixa regata i els seus participants com per a la resta de la ciutadania de Barcelona i de la resta de poblacions implicades.

La seva funció també serà la de garantir que la regata serveix per promocionar internacionalment la ciutat de Barcelona, Catalunya i Espanya i assegurarà que l’esdeveniment també generi vincles amb la ciutadania i es desenvolupi el llegat posterior.

Els nous estatuts també recullen quins seran els patrons d’aquest ens per poder acomplir amb l’objectiu d’organitzar la Copa Amèrica: el Ministeri de Cultura i Esports, la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, el Port de Barcelona, el Consorci de Turisme de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Associació Barcelona Global.

El nou president del Patronat de la FNOB serà el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent. Les vicepresidències recauran en el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i en el secretari general de Cultura i Esports del govern estatal, Víctor Francos. El Comitè Executiu serà nomenat pel Patronat en la propera convocatòria i el nou director general serà Ignasi Armengol.