Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

Es celebra la Fira Internacional d’Universitats a Barcelona

Avatar photo

Més de 40 universitats de tot el món es donaran cita en la pròxima edició de la Fira Internacional d’Universitats, programada per al 29 de novembre a Barcelona. Aquesta jornada, que es durà a terme al campus preuniversitari BSB Nexus de The British School of Barcelona (BSB), a Castelldefels, té com a objectiu brindar a estudiants i famílies una oportunitat única per a explorar opcions acadèmiques i traçar el camí cap a un futur universitari reeixit. En un món cada vegada més globalitzat, on els horitzons acadèmics i laborals s’expandeixen més enllà de les fronteres, la presa de decisions sobre l’educació futura adquireix major rellevància. La tendència creixent d’estudiar a l’estranger és evident, reflectida en el notable augment del 67% en el nombre d’estudiants que opten per cursar els seus estudis fora del país, segons dades del Ministeri d’Universitats d’Espanya des del curs 2015-2016.

La Fira, organitzada per SRT Fairs, una empresa amb catorze anys d’experiència en l’organització d’esdeveniments universitaris, comptarà amb la presència d’universitats d’Àustria, Bèlgica, Dinamarca, França, Itàlia, Mèxic, Portugal, Espanya, Suïssa, els Països Baixos, el Regne Unit i els Estats Units. Estudiants de batxillerat i les seves famílies podran submergir-se en el món de les oportunitats educatives, aconseguint informació de primera mà sobre programes d’estudi, processos d’admissió, opcions d’ajuda financera i vida al campus. Els assistents podran participar en converses individuals i obtenir consells pràctics.

L’elecció d’una universitat i carrera adequades és un objectiu de vida que requereix temps i dedicació. La Fira Internacional d’Universitats SRT adquireix un significat especial en proporcionar una visió global del ventall d’opcions, acostant universitats de tot el món als estudiants. Luiza Pires d’Oliveira, Assessora d’Universitats i Carreres Professionals a BSB, emfatitza la importància d’aquest esdeveniment com a guia. “En un sector en el qual existeix una generosa oferta de qualitat tant a Espanya com a l’estranger, és crucial oferir a l’alumnat una perspectiva àmplia i actualitzada sobre les oportunitats de futur, i ajudar així a reduir la complexitat. La informació ha de ser veraç, provenir de fonts fiables i estar centralitzada en un entorn segur, recolzat per personal especialitzat i acreditat. En aquest sentit, la Fira Internacional d’Universitats, patrocinada per entitats de reconegut prestigi en el sector educatiu, adquireix un valor excepcional”, explica.

Planificació universitària: com més aviat millor, millor

El camí cap a la universitat comença molt abans de finalitzar el Batxillerat. A BSB, reconeixen la importància d’establir un sòlid programa d’orientació universitària des dels últims anys de Secundària i que s’estén al llarg de tota l’etapa preuniversitària. L’equip de BSB Nexus, seu d’aquesta Fira Internacional, està format per experts en orientació acadèmica, que treballen estretament amb cada estudiant i les seves famílies, dissenyant estratègies personalitzades que s’alineïn amb les seves metes i aspiracions. “Aquest enfocament personalitzat és clau per a proporcionar un valuós suport en la presa de decisions acadèmiques i professionals”, explica Luiza. “Per això és important comptar amb un programa d’assessoria i acompanyament al propi centre, ja que són els docents i els assessors els qui millor comprenen les fortaleses i aspiracions individuals de cadascun dels nostres estudiants”, emfatitza Luiza.

Aquest programa inclou connectar als estudiants amb experts, professionals, exalumnes i seminaris en línia amb equips d’admissió d’institucions de tot el món, tot amb la finalitat de dissenyar una estratègia educativa que s’alineï amb els seus objectius personals i potencialitats. “A BSB creiem fermament que com més aviat millor iniciem aquest procés, millor preparats estaran els nostres estudiants per a enfrontar amb confiança la presa de decisió en aquest moment de planificació de la seva formació i futur professional”, afirma Luiza.

La Internacionalització en els estudis: un camí comprovat cap a l’èxit

La Fira Internacional d’Universitats, amb representació de 12 països, posa de manifest que la tendència a estudiar a l’estranger està en auge. “L’experiència de residir i estudiar en un altre país no sols enriqueix acadèmicament, sinó que permet conrear una perspectiva global que potencia el futur professional”, explica Luiza. En 2023, el 66% dels alumnes de batxillerat de BSB van aconseguir plaça en universitats europees i dels Estats Units, i un 34% van optar per cursar estudis superiors en universitats de tota Espanya.

La pròxima edició de la Fira Internacional d’Universitats, que tindrà lloc el pròxim 29 de novembre al campus preuniversitari BSB Nexus a Castelldefels, serà un espai per a compartir idees, coneixements i experiències. Estarà oberta al públic general de 12.30 a 13.30 i de 14.30 a 15.30. L’entrada és gratuïta, però es requereix registre previ.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tàrrega celebra dissabte vinent la 25a edició dels Premis Culturàlia

Notícia següent

S’enfronta a 9 anys de presó per abusar, maltractar i vexar una menor

Notícies relacionades