FiraDespí, aquest dissabte torna la festa del comerç al carrer

La fira tindrà un espai temàtic dedicat a promoure un comerç cada vegada més sostenible i respectuós amb el medi ambient

Sant Joan Despí celebra el dissabte 1 d’octubre la 21a edició de FiraDespí, la gran festa del comerç local al carrer. El certamen, el gran aparador del comerç i la restauració de la ciutat, tindrà lloc de les 10 a les 21 hores als carrers del barri Centre.

La 21a FiraDespí aplegarà més d’una seixantena d’expositors comercials -de sectors com la moda, els complements, els electrodomèstics, el parament de la llar, l’òptica, la salut, l’esport, la jardineria…- així com expositors d’artesania i alimentació. A més, hi haurà la mostra de vins i caves Firavins, l’oferta de tapes de les parades del Mercat del Centre i la Firatapa a diferents bars i restaurants del Centre (tapa i beguda per 3,50 euros).

La fira tindrà un espai temàtic dedicat a promoure un comerç cada vegada més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Hi trobarem una exposició del projecte ‘Comerç sostenible’, emmarcat en el Pla d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i un servei mòbil d’autoreparació per ensenyar a reparar petits electrodomèstics, aparells informàtics i bicicletes.

El certamen disposarà també d’un espai temàtic amb motiu del Dia Mundial de la Gent Gran (que se celebra el mateix dia 1 d’octubre), amb una carpa a l’eix comercial on hi haurà els i les components que condueixen el programa de ràdio Connectat amb la vida que s’emet cada diumenge a Ràdio Despí.

 

Activitats infantils, lúdiques i culturals

Per a la canalla, hi haurà múltiples activitats infantils a la plaça de l’Ermita com un conte en anglès i diferents tallers. La programació de FiraDespí també inclou propostes lúdiques i culturals: les visites guiades pel patrimoni modernista, la mostra de dansa country, actuacions musicals, l’espectacular batucada pel carrer del Bon Viatge o el Bingo Musical d’Activa Despí. A més, la unitat mòbil del Banc de Sang visitarà FiraDespí per recollir donacions de sang.

La inauguració de FiraDespí tindrà lloc el dissabte 1 d’octubre, a les 10 hores, al carrer del Bon Viatge i anirà acompanyada de la tradicional cercavila de la Colla de Geganters.

El certamen acabarà amb la desfilada de moda del comerç local, que presentarà les seves propostes per a la temporada vinent en moda, calçat, complements, bosses, ulleres i perruqueria, entre d’altres. En acabar es farà el sorteig de tres xecs de compra de 400 euros, 200 i 100 que es podran gastar entre els establiments participants a FiraDespí 2022.