Finalitzen les obres de millora del Pavelló d’Esports Juan Antonio Bastante

També s’ha millorat la protecció contra incendis de l’equipament i el sistema d’evacuació de les aigües pluvials

El Pavelló Municipal d’Esports Juan Antonio Bastante, ubicat al carrer de Sant Pius X (Sant Josep) i un dels més antics de la ciutat, ha estat objecte els darrers mesos d’unes obres de millora. Els treballs, que ja han finalitzat, han servit per substituir la coberta d’aquest equipament esportiu, que era de fibrociment —material que l’Ajuntament té la intenció de retirar de tots els edificis municipals que encara en tinguin— i presentava problemes en el sistema d’evacuació de les aigües pluvials. L’actuació també ha inclòs la millora de les mesures de seguretat contra incendis del pavelló. 

 

Les obres, amb un pressupost de 381.000 euros, han consistit en la substitució de l’antiga coberta de fibrociment de la pista esportiva, de 1.465 metres quadrats, per una de nova de xapa lacada, que millora les prestacions d’aïllament tèrmic i acústic. També s’hi ha actuat per solucionar el problema de les filtracions a l’interior del pavelló en episodis intensius de pluja, amb la renovació dels canalons de recollida instal·lats a la coberta i la col·locació de baixants que abocaran l’aigua a la xarxa de sanejament. 

 

Els treballs al Pavelló Municipal d’Esports també han servit per millorar la protecció contra incendis de l’equipament, amb l’aplicació de pintura ignífuga a les estructures de suport de la nova coberta i de mesures per facilitar-ne l’evacuació, amb la substitució de les quatre portes d’accés a l’edifici per unes de dues fulles i barra antipànic, la creació de quatre passadissos intermedis a les grades i l’enderroc de la graderia sud per deixar-hi un passadís d’evacuació de 2,60 metres d’amplada. 

 

La pista coberta del pavelló s’utilitza per a la pràctica del bàsquet i del futbol sala per part del Club Esportiu Alheña i de l’Associació Esportiva Ramon Muntaner. El complex també compta amb pistes exteriors de futbol sala i petanca.