Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

La Festa Major de Mollet tanca amb èxit d’assistència i entrades exhaurides

Avatar photo

La Festa Major de Mollet 2023 ha tornat a omplir de gom a gom els carrers, parcs, places i els espais de Mollet del Vallès que des del 14 fins al 22 d’agost han acollit prop d’un centenar d’activitats adreçades a tots els públics. L’èxit de participació també s’ha posat de manifest amb el fet que les activitats i els concerts que s’han dut a terme al Parc de Can Mulà han omplert el seu aforament tots els dies amb l’assistència de milers de persones i que totes les entrades d’aquelles activitats que han estat de pagament s’han exhaurit.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha volgut “agrair de nou als molletans i a les molletanes el seu civisme i la seva solidaritat, dues actituds que, com hem posat de manifest un any més a Mollet, no són incompatibles amb les ganes de festa i de passar-ho bé”. L’alcaldessa també ha volgut recordar “les entitats implicades a la festa i al personal municipal per la seva implicació, treball, compromís i esforç que han dut a terme i que ens han permès a tots i a totes gaudir d’una nova fantàstica festa major”.

Enguany el piromusical no ha pogut posar el colofó a la festa, com es tradicional, ja que desprès que la Generalitat de Catalunya activés el nivell 3 del Pla Alfa davant el risc molt alt – extrem d’incendis en molts indrets de Catalunya, entre ells Mollet, l’Ajuntament s’ha vist obligat a suspendre’l. En aquest sentit, l’alcaldessa ha volgut “agrair la comprensió de la ciutadania que ha entès, igual que l’Ajuntament, que, per sobre de tot, el que s’ha de fer és preservar la seguretat de les persones i evitar qualsevol situació de perill”.

De la seva banda, la regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita, ha fet un balanç molt “positiu” de la Festa Major d’enguany, destacant que “l’èxit no només s’ha posat de manifest amb l’alta participació en aquelles activitats que més poden caracteritzar una festa major, com per exemple són els concerts musicals, sinó que un any més hem posat de manifest que la festa també serveix per gaudir i difondre la nostra cultura” recordant “l’alta participació en les cercaviles, als correfocs, a les ballades de sardanes, a la diada castellera, a les actuacions dels gegants o a les activitats que s’han fet al Museu Abelló per on hi ha passat 180 persones cada dia”.

Els Morats, la colla guanyadora

La Colla Morada ha estat la guanyadora de la Festa Major 2023 amb una puntuació de 9 a 6 al seu favor i amb l’emoció que s’ha mantingut fins al final. Amb aquesta puntuació, els Morats se situen a un sol punt dels Torrats en la sèrie històrica.

Una Festa solidària

Un any més, tots els diners que s’han recaptat amb els concerts es donaran a projectes amb finalitats socials de Mollet.

D’altra banda, la Festa Major de Mollet ha seguit sent un model i referent per d’altres ciutats de Catalunya pel que fa la Capta de Sang que es va tornar a fer  en aquest cas el 19 d’agost, al Mercat Vell, durant tot el dia. Enguany, un total de 255 persones han donat sang.

Punt Lila

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament ha instal·lat un circuit de prevenció i intervenció de les agressions sexuals i LGTBI+ als espais de concerts de la Festa Major, amb dos Punts Liles: un de fix situat a les nits al Parc de Can Mulà i un altre itinerant, per diferents espais de la ciutat. En aquesta edició, s’ha fet arribar material informatiu i de sensibilització a 806 persones.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ten + 5 =

Notícia anterior

El XXIè Torneig Salva Ribas del Vendrell se celebrarà el 2024

Notícia següent

Últims dies de propostes als Pressupostos Participatius 2023 de Sant Pere de Ribes

Notícies relacionades