fbpx

Festa d’encesa a Cornellà per il·luminar el Nadal amb 400.000 punts de llum

Avatar photo

Cornellà de Llobregat encendrà els llums de Nadal a partir del divendres 1 de desembre i, com és tradicional, ho farà amb una gran festa a la plaça de Catalunya, a partir de les 18.30 hores. Sota el lema ‘Hola, Nadal!’, l’Ajuntament de Cornellà ha organitzat un acte d’encesa que necessitarà la participació dels infants i els adults per fer realitat una ciutat il·luminada i plena de colors per rebre Nadal. L’eix de l’activitat girarà entorn de la interactuació del públic present per generar i acumular, mitjançant la seva participació a través de jocs i cançons, “l’energia suficient” que faci possible l’encesa dels llums de la plaça de Catalunya i des d’aquí, de tots els llums de la ciutat.

Els llums romandran encesos fins al 6 de gener, en horari de 18 a 23 h, des del 2 de desembre fins al 4 de gener, mentre que els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, 1, 5 i 6 de gener ho faran de 18 a 01 h. En total s’il·luminaran a la ciutat 679 decoracions (fanals, garlandes de carrer i figures), que suposaran 385.368 punts lluminosos i un consum de 29.736 W. El consum mitjà d’una decoració transversal és de 100 W, i 150 W per a la decoració 3D de gran format. 

L’Ajuntament de Cornellà aposta per la sostenibilitat i l’estalvi energètic amb llums de baix consum i alguns elements decoratius fabricats amb materials ecològics. Totes les decoracions que van als fanals i a banda i banda de carrer estan fetes de components biodegradables: ampolles d’aigua reciclades o canya de sucre. D’aquesta manera es fa servir un 80% menys d’alumini i es contribueix a ser molt més respectuosos amb el medi ambient; al mateix temps s’aconsegueix que les decoracions llueixin també de dia gràcies a la seva estructura de color.

L’enllumenat nadalenc s’instal·larà a uns 50 carrers de la ciutat, aquells amb més tradició comercial, acompanyat de setze figures decoratives de grans dimensions repartides pels diferents barris: un trenet, un marc de fotos gegant, un arc i diversos arbres i boles de Nadal. També torna l’enorme carpa de llums de la plaça de Catalunya que va ser la gran protagonista l’any passat als selfies i fotos dels veïns i veïnes de Cornellà i dels voltants.

A més, hi haurà a altres indrets de la ciutat nou figures del Mag Maginet, vuit arbres dels desitjos de la Fada Ondina, i setze bústies vermelles il·luminades on els infants poden enviar les cartes per als Reis; tots ells són elements característics de la celebració de Nadal i de la Nit de Reis a Cornellà de Llobregat.

Aquest serà l’inici de la campanya global de Nadal a la ciutat que inclou tota la programació cultural i d’oci de la tradicional agenda nadalenca, la Fira Infantil, el campament del Mag Maginet i la Festa de la Nit de Reis. 

Durant les dates nadalenques, a més a més, hi haurà dinamització als carrers comercials, com  a part de la campanya de comerç organitzada per l’Ajuntament de Cornellà i l’associació Cornellà Compra a Casa, amb l’objectiu de contribuir a dinamitzar i potenciar el comerç de proximitat i oferir més animació a l’espai públic durant aquests dies.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Plaça de les Escoles de Seròs recuperarà la identitat dels anys 50 com a espai d’oci

Notícia següent

Anar a comprar al mercat, una pràctica amb molta història

Notícies relacionades