Arriba la tercera Festa dels Animals a Terrassa

L’esdeveniment serà la presentació dels nous espais de lliure circulació de gossos

El Parc de Vallparadís de Terrassa acollirà diumenge, 9 d’octubre, la tercera edició de la Festa dels Animals. Un esdeveniment en què participaran 59 entitats animalistes sense ànim de lucre i que s’organitza des de l’Ajuntament de Terrassa amb la col·laboració de la Comissió de Benestar Animal.

L’objectiu de l’esdeveniment és ajudar els animals abandonats, conscienciar del maltractament que pateixen i informar de les possibilitats existents per adoptar-los, així com donar a conèixer les entitats que treballen pel benestar dels animals a la ciutat. La Festa acollirà, entre altres propostes, un circuit d’agilitat, una desfilada d’animals en adopció, diverses xerrades i tallers, una paella popular vegana i una actuació musical.

L’esdeveniment serà l’escenari de presentació, a més, dels dos nous espais de lliure circulació de gossos que entraran en funcionament al Parc de Vallparadís el mateix cap de setmana i del protocol de maltractament animal de l’Ajuntament de Terrassa.

Pel tinent d’alcalde de Drets Socials i regidor de Benestar Animal, Noel Duque, «aquesta festa s’ha convertit en un referent a Catalunya, és una de les més participatives del territori. I és que històricament sempre hi ha hagut col·lectius que s’han preocupat pel benestar animal, però que no han estat prou ajudades per les administracions. Ara, el moviment ha agafat més força i ha crescut l’empatia a la societat; és un tema delicat que mou a molta gent i, per tant, també mou l’agenda política».

A finals d’aquesta setmana entraran en funcionament dues noves àrees de lliure circulació de gossos al Parc de Vallparadís: una a la zona del Pla de Cal Guardiola i una altra a la zona de la Devesa. Aquestes dues àrees tindran un horari d’ús restringit de 8 a 10 h i de 20 a 22 h. Amb la posada en funcionament d’aquestes dues zones, Terrassa ja disposa de 13 espais d’aquest tipus, fet que suposa que hi ha una zona a menys de 1.000 metres de radi de cada punt de la ciutat, és a dir, que els i les propietàries de gossos poden accedir a alguna d’elles caminant un màxim de 15 minuts des del seu habitatge.