Expedienten una agent que va deixar un control al port de Barcelona sense avisar

  La dona es queixa de l'actitud d'un tinent i al·lega que havia marxat per posar-se una compresa

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  La Guàrdia Civil ha obert un expedient disciplinari a una agent del Port de Barcelona que va abandonar un control policial rutinari en una rotonda sense avisar els seus superiors. Segons l’advocat de la dona, l’agent va anar al lavabo per posar-se una compresa perquè li havia baixat la regla de forma imprevista, però la Guàrdia Civil al·lega que l’expedient no s’obre pel motiu de l’absència sinó per no comunicar-la formalment.
  Segons ha avançat aquest dilluns ‘El País’ i ha confirmat el despatx d’advocats Suárez-Valdés, els fets van passar el 8 de març, Dia de la Dona. L’agent femenina, quan va tornar del lavabo, situat a uns 300 metres de la rotonda on feia el control amb un company, va trobar-se el tinent aparcant. L’agent li va explicar el que havia passat i el tinent, segons la dona, li hauria respost a crits que no li expliqués “sopars de duro”, ja que havia d’anar al lavabo abans o després del control, però no pas durant. Per això, li va dir que si es repetia la situació l’expedientaria.

  L’advocat explica que la dona va tornar a la caserna molt afectada, plorant i molt nerviosa. Va parlar amb un capità, però aquest li va dir que no era el seu superior jeràrquic i que el tinent li havia dit que no parlés amb ella. La dona va al·legar que es trobava malament i va marxar a casa. Cinc dies després va voler parlar amb algun superior per queixar-se del tracte del tinent, però li van dir que primer havia de parlar amb el tinent a qui pretenia denunciar. Això va passar el 13 de març, i dos dies després, aquest oficial va redactar un informe disciplinari contra ella per “inexactitud en el compliment de les ordres rebudes”, ja que no havia demanat permís per anar al bany. La dona ha demanat que s’activi el protocol per assetjament laboral del cos.

  La versió oficial de la Guàrdia Civil és força diferent. Segons han explicat a l’ACN fonts del cos, la dona i el seu company de patrulla no van comunicar per ràdio que marxaven momentàniament del punt de control i la dona tampoc va apuntar la incidència en el full de serveis diaris. Els superiors van intentar localitzar-la i quan la van trobar, la dona no va esmentar en cap moment que li havia vingut la menstruació. Va agafar-se una baixa psicològica, i tampoc li va comunicar aquest suposat motiu al psicòleg. No ha estat fins ara que ha al·legat aquesta justificació i per això s’ha obert una investigació interna.