Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

Esplugues registra un 15,5% menys de delictes en un any

Avatar photo
Entre altres fets delictius, destaca el descens dels robatoris amb força que va ser del 30%

Des del mes de març del 2023 al d’aquest any, els delictes a Esplugues van descendir un 15,5%. I durant aquest període, entre altres fets delictius, destaca el descens dels robatoris amb força que va ser del 30%. Són dades recollides en l’informe, elaborat a partir dels diferents cossos policials, i que s’ha presentat en la Junta Local de Seguretat del mes d’abril.

Aquestes últimes dades segueixen la tendència de millora en matèria de seguretat a la ciutat. En aquest sentit, a començaments del mes de març, l’informe que sobre aquesta qüestió elabora el Ministeri de l’Interior, va apuntar va que els delictes convencionals a Esplugues van caure un 11,7% en el 2023, respecte a les dades de l’any 2022. La ciutat va ser el municipi del Baix Llobregat on aquest descens va ser més important.

“En aquest moment a Esplugues som líders en matèria de seguretat, amb les millors dades de la comarca, i de les millors de Catalunya. Estem molt satisfets perquè en els darrers dotze mesos la delinqüència ha baixat més d’un 15% i els robatoris amb força més d’un 30%. Aquestes bones dades no ens han de fer baixar la guàrdia, hem de ser cautelosos i continuar millorant cada dia el nostre sistema de seguretat, basat en la bona coordinació policial, l’augment d’agents i recursos materials, i l’ús aplicat de les tecnologies de la informació”, ha manifestat l’alcaldessa Pilar Díaz.

Segons les dades facilitades a la Junta Local de Seguretat, el descens dels fets delictius (-15,5%) durant l’últim any, també s’ha traduït en un augment de les detencions (5,6%). Dintre del descens dels robatoris amb força, destaca els comesos a l’interior de vehicles (-40,9%), que és en la situació en què es dona més aquest tipus de robatori. En el cas dels robatoris als domicilis el descens és del -21,9% i en establiments del -22,5%. El principal delicte que es produeix a la ciutat són els anomenats furts.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Iniciades les obres de protecció dels talussos a l’N-260a entre Olot i Ripoll

Notícia següent

Mor de matinada España Mora, regidora de l’Ajuntament d’Esplugues

Notícies relacionades