Esplugues ordena aturar el cobrament dels augments d’aigua i gas als pisos socials

Els veïns afectats denuncien una pujada de preus abusiva per part de les empreses que gestionen els habitatges

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha ordenat a les empreses Visoren i Sermavi que suspengui de manera immediata el cobrament dels consums d’aigua i gas als llogaters dels pisos socials que gestionen, després que els veïns hagin denunciat increments abusius.

Es tracta, explica el consistori, d’una mesura cautelar de tres mesos. El consistori també ha demanat a les empreses que justifiqui la darrera actualització de preus, focus de la polèmica, i la pretesa aplicació retroactiva dels nous imports. Segons els serveis jurídics municipals, les empreses no podrien aplicar el cobrament retroactiu dels subministraments, com vol dur a terme.

Al marge de la polèmica pel preu dels subministraments, els veïns també denuncien que les empreses no fan un manteniment adequat dels edificis i tècnics de l’Ajuntament han inspeccionat les finques afectades per realitzar un informe sobre el seu estat.

En total hi ha una seixantena d’habitatges afectats als carrer Juli Garreta, 1-3; Gaspar Fàbregas i Roses, 63-65, i Josep Maria Ventura, 14-16.