fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Esplugues impulsa la construcció d’habitatge social a Montesa

Avatar photo

La nova Àrea Residencial Estratègica (ARE) Montesa a Esplugues comença a concretar la construcció d’habitatge de protecció oficial (HPO).

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz; la consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella, i la directora de l’Incasòl, Marina Sisternas, han visitat aquest 4 de desembre els terrenys on es desenvolupa la urbanització del nou sector, i han anunciat la imminent promoció dels primers 430 habitatges socials. En total, s’hi construiran durant els anys vinents 2.105 habitatges, dels quals, més de la meitat, 1.059, seran protegits (i el 70% de lloguer).

Per a l’alcaldessa, la urbanització d’aquest sector suposa “una oportunitat per consolidar Esplugues com a centralitat metropolitana”, ja que a més de la promoció d’habitatge social, l’Ajuntament edificarà nous equipaments —com la nova seu de la Policia Local i la transformació de Vil·la Victòria en un Espai de Joc per a totes les edats— i hi haurà àmplies zones verdes i vials que milloraran la mobilitat i la connectivitat amb les poblacions de Cornellà i l’Hospitalet.

La consellera ha explicat que aquest mes es licitarà la construcció de 341 habitatges de lloguer social, en col·laboració amb el sector privat, distribuïdes en tres parcel·les. Aquests pisos aniran destinats a les persones que disposin d’una antiguitat d’empadronament al municipi mínima d’un any i un 25% es reservaran per a joves menors de 35 anys. Estaran definits com a HPO de règim general i la renda que hauran de satisfer les persones destinatàries, juntament amb l’import de les repercussions, no podrà suposar un esforç econòmic superior al 30% dels ingressos de la unitat de convivència.

Per la seva banda, l’Ajuntament d’Esplugues, a banda de finançar els equipaments previstos, promourà la construcció de 90 habitatges de protecció oficial en règim general.

L’ARE Montesa afecta una àrea d’unes 11 hectàrees que en el seu moment van ocupar, entre d’altres, la fàbrica de motos que dona nom al barri i l’antic camp de futbol Rayo Amarillo. Tot i que el principal objectiu de l’ARE Montesa, aprovat inicialment l’any 2009 i modificat i actualitzat el 2019, és la creació d’habitatge protegit, el 70% seran equipaments, zones verdes i vials.

 

Visita institucional a l’Ajuntament

La consellera de Territori, Ester Capella, ha visitat també la Casa Consistorial, on ha signat al Llibre d’Honor i ha mantingut una reunió amb l’alcaldessa d’Esplugues, en què s’han tractat, entre altres temes, l’arribada del metro a Esplugues, la de l’Hospital Clínic a una zona de la Diagonal de Barcelona annexa a Esplugues i la nova centralitat metropolitana de la ciutat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un home de 48 anys agredeix la seva mare a Lleida

Notícia següent

La campanya ‘Si compres a casa, hi guanyes’ torna a Castellvell del Camp

Notícies relacionades