Arriba a Sabadell “Negatius”, que dona visibilitat als referents femenins

L’espectacle posa de manifest la invisibilització que va patir Gerda Taro, la primera dona a cobrir un front de guerra

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Estruch de Sabadell estrena “Negatius” aquest dissabte, 18 de febrer, a les 8 del vespre. L’obra és un projecte dels sabadellencs Fanny Bulló i Josep Maria Roviralta amb un text de Sílvia Navarro guardonat amb el premi Frederic Roda de Teatre (2020).

 

L’espectacle posa de manifest la invisibilització que va patir Gerda Taro, la primera dona a cobrir un front de guerra, per haver quedat a l’ombra del seu company, Endre Friedmann.

 

Gerda Taro és l’autora d’imatges emblemàtiques que formen part de l’imaginari gràfic col·lectiu. Va ser la primera dona que va retratar fronts de guerra, i la primera fotògrafa morta en un conflicte bèl·lic, amb 26 anys.

 

Taro va crear, junt amb Friedmann, el personatge de Robert Capa, un dels fotoperiodistes més importants del segle XX. Aquesta lectura dramatitzada evidencia que una fotografia té dues cares: la de la mateixa imatge i la de la persona que hi ha darrere de la càmera.

 

L’autora, Silvia Navarro, ha escrit i dirigit espectacles i desenvolupa la major part del seu treball amb La Canina, de la qual n’és una de les fundadores. Com autora, ha rebut diferents premis i reconeixements.

 

Per la seva banda, Fanny Bullo és actriu professional de teatre, cinema i televisió, i és membre fundadora del Teatre del Sol de Sabadell. Finalment, l’actor Josep Maria Roviralta és actor de teatre amateur i ha fet algunes incursions en cinema, curts i televisió.