Es retiren de l’espai públic vuit quioscos que portaven temps tancats

Es pavimentaran les àrees que ocupen a les voreres per guanyar més espai per als vianants i millorar-ne l’accessibilitat

En les pròximes setmanes seran retirats de l’espai públic vuit quioscos que portaven temps tancats. Els antics punts de venda de premsa, situats en diferents barris de L’Hospitalet, havien cessat l’activitat després que els seus titulars haguessin renunciat a la concessió administrativa. 

Les àrees que ocupen ara aquests quioscos seran pavimentades després de ser retirats tots els elements de la seva estructura, amb l’objectiu de guanyar més espai a les voreres i millorar-ne l’accessibilitat per a ús dels vianants. 

 

Els quioscos tancats que seran retirats de l’espai públic estan ubicats a l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan, amb el carrer de la Riera de la Creu; l’avinguda del Carrilet, amb el carrer de Santiago de Compostel·la; el passeig de Bellvitge, entre el carrer de Portugal i el carrer de França; el carrer d’Enric Prat de la Riba, amb l’avinguda de la Fabregada; el carrer de Castelao, amb el carrer del Mestre Carbó; l’avinguda del Masnou, amb el carrer de la Florida; el carrer del Rei En Jaume, amb el carrer de la Riera del Canyet, i el carrer de la Riera Blanca, amb el carrer del Congost.

Els canvis socials, econòmics i tecnològics dels darrers anys, així com els nous usos de consum, han provocat una crisi en el sector de la venda de premsa, que es reflecteix en la disminució significativa d’aquesta activitat. Així, actualment a L’Hospitalet només continuen oberts 29 quioscos dels 75 que hi funcionaven fa deu anys. 

Amb la finalitat d’impulsar la modernització de l’activitat de venda de diaris i revistes als quioscos de premsa de la ciutat, incentivar el seu exercici i millorar el servei que es presta a la ciutadania, l’Ajuntament ha aprovat ja inicialment la modificació del Reglament de quioscos amb un canvi normatiu que permetrà exhibir publicitat als panells integrats a les cares laterals i posterior d’aquests punts de venda de premsa ubicats a l’espai públic.