Es reprenen els treballs del mural Anacronismes a Sant Adrià de Besòs

Aquesta intervenció artística a la façana de la Biblioteca Sant Adrià és un homenatge al municipi i a la seva gent

Platja del Litoral a Sant Adrià del Besòs. CEDIDA

Aquesta setmana s’han reprès els treballs del mural Anacronismes Sant Adrià de Besòs de la façana de la Biblioteca Sant Adrià. Aquesta intervenció artística, que és un homenatge al
municipi i a la seva gent, s’està desenvolupant en dues fases: la primera que va començar al febrer de 2020 i ocuparà gairebé tota la façana de l’av. de Pi i Margall; i la segona fase, que és la que s’ha iniciat ara fins al 12 de juliol, en la qual s’acabarà la intervenció a la façana de l’av. de Pi i Margall i al c. de Ricart.

L’artista muralista Reb, és el creador del mural que sintetitza el passat, present i futur de Sant Adrià sobre les parets de la Biblioteca. Carrers que ara es comuniquen entre si i amb altres llocs.

Un passador amb una nena a sobre mentre ella juga amb una papallona, la seva mare que mira cap a la ciutat i cap al futur, simbolitzat per un obrer que el construeix. Tots al davant del Polidor, l’antiga fàbrica de vinils que ara propaga coneixement i cultura. També trobem al mural llibres que volen com a ocells per recordar-nos que l’educació és l’element sempre present sense el qual no podríem ser el que som avui dia. El tramvia al seu pas pel pont del riu Besòs, els carruatges, el Biscúter, primer cotxe fabricat al municipi i a Espanya en els anys 50, i l’Arc de Sant Adrià i altres monuments.

Aquest és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i l’Associació El Generador Art Creació Cultural, amb el suport de Pinturas Corbacho, el Centre Cultural i Juvenil Polidor, la Biblioteca Sant Adrià, l’Agrupació Fotogràfica Sant Adrià de Besòs i l’Arxiu Municipal de Sant Adrià de Besòs «Isabel Rojas Castroverde».