Es fan fotos amb un artefacte explosiu simulat davant de l’estació de Sants

Els arrestats es van fotografiar al costat d'un cotxe patrulla dels Mossos

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos joves, de 21 i 17 anys, per fer-se fotos amb un artefacte explosiu simulat al costat d’un cotxe dels Mossos d’Esquadra a l’exterior de l’estació de Sants. Segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha confirmat a l’ACN la policia catalana, els fets es van produir aquest dissabte quan passaven uns minuts de dos quarts d’onze del matí. Una patrulla de la Guàrdia Urbana va veure com dos joves s’estaven fent fotos al costat del cotxe dels Mossos que estava estacionat a l’exterior de l’estació amb el que podia ser un artefacte explosiu. Els agents de la policia municipal van avisar als mossos, que van comprovar que l’artefacte era un tub d’espuma amb uns cables adossats que simulava un explosiu.

Els dos joves van quedar detinguts acusats de desordres públics i de simulació d’artefacte explosiu. L’incident es va produir en plena operació sortida a l’estació de Sants, coincidint amb un cap de setmana llarg.

Segons informa ‘El Periódico’, els detinguts portaven un mapa de la ciutat de Pamplona amb punts marcats, com l’estació d’autobusos, una benzinera o una farmàcia. El rotatiu afegeix que els agents van avisar la Comissaria General d’Informació dels Mossos, l’àrea encarregada d’investigar qualsevol indici de terrorisme.