Es disparen les estafes a residències relacionades amb la COVID

Els estafadors ofereixen per telèfon serveis de neteja o vacunació a les residències

Gent gran. Imatge pròpia

El modus operandi és sovint el mateix. Una trucada d’una persona desconeguda, l’estafador. Aquest demana a la residència, el CAP o el domicili que faci un ingrés bancari immediat per lliurar vacunes, material o oferir una desinfecció de la Covid-19 de l’espai. Per fer-ho més creïble menciona el nom d’algun directiu de la institució que s’encarregarà del servei. Aquest nom, segons informen des de Mossos d’Esquadra ha estat “aconseguit abans amb una altra trucada o buscant informació”. Ai la víctima no paga és amenaçada pels centres amb sancions econòmiques. Finalment “no entreguen res ni realitzen cap servei”, diuen els Mossos.

Des que va començar la vacunació les estafes relacionades amb la COVID s’han disparat. Així ho ha anunciat aquest migdia el comissari de Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero en una roda de premsa.

“Aquestes estafes s’han incrementat de manera significativa durant el darrer trimestre de 2020”, expliquen des de Mossos. De fet, al desembre, coincidint amb l’inici de la vacunació, les estafes d’aquest tipus es van situar en els 121 fets. “Aquest mes de gener la tendència continua a l’alça i fins al dia 17 s’han comptabilitzat 37 estafes en comparació amb les 6 de l’any 2020”, ha assegurat el comissari.