Es crea un observatori sobre l’activitat turística a la demarcació de Barcelona

El consistori argumenta que recollir i posar en comú informació servirà per lluitar contra la "xacra" dels pisos turístics il·legals

L’Ajuntament de Barcelona, la Diputació i Turisme de Barcelona han decidit unir forces i crear un observatori sobre l’activitat turística a la demarcació. Les tres institucions ja recollien dades sobre aquest fenomen, però ara han decidit posar-les en comú i treballar plegats per generar coneixement i aconseguir que aquesta activitat sigui sostenible. El regidor de Turisme del consistori, Agustí Colom, ha argumentat que quanta més informació es reculli, més fàcil serà lluitar contra la “xacra” dels pisos turístics il·legals. Precisament, una de les línies de treball de l’Observatori de Turisme de Barcelona serà quantificar el cens de l’activitat turística des de tots els punts de vista, com els allotjaments o les activitats diverses que s’ofereixen.
L’observatori pretén quantificar fins a quin punt pot créixer l’activitat turística per ser sostenible. Des de Turisme de Barcelona, el seu director general, Jordi William Carnes, ha explicat que l’objectiu és fer un espai de trobada de les diferents demandes, necessitats i sensibilitats, combinant la visió de les empreses i del territori i aportant una informació molt especialitzada.

Des de l’Ajuntament, Agustí Colom ha defensat la necessitat d’obtenir tota la informació i coneixement necessaris per tal de després prendre bones decisions a l’hora de gestionar el turisme. “Com més informació i més fidedigna sigui millor podrem lluitar contra fenòmens que es produeixen a la ciutat com els pisos turístics il·legals”, ha argumentat.

Colom ha apuntat que el turisme és un fenomen econòmic que genera els seus beneficis, però també “els seus malestars i problemes”, i el coneixement és una eina bàsica per poder-los eliminar o reduir. Ha argumentat que aquest observatori el que fa és “posar en comú els treballs” que els diferents actors ja estan fent per tal de tenir dades “estandarditzades”.

El diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Forns, ha destacat el turisme com un “sector importantíssim des del punt de vista de creació de riquesa i de llocs de treball”, tot i que ha admès que “hi ha coses a millorar”. En aquest sentit, ha opinat que el coneixement i la recollida de dades per part de l’observatori servirà per millorar aquests aspectes “que no són tan positius