Entren a robar per cinquena vegada a un institut-escola de Mataró

Els assaltants s'emporten una trentena d'ordinadors del Mar Mediterrània en dues entrades diumenge a la tarda

L’Institut-Escola Mar Mediterrània de Mataró ha patit aquest diumenge dos robatoris pràcticament consecutius. En total ja en son cinc des de l’inici de curs, una dada que, segons la direcció, supera les xifres de qualsevol altre any. En els darrers assalts, el centre ha perdut una trentena d’ordinadors.
El cap d’estudis de l’IE Mar Mediterrània, Marc Castañé, ha explicat a l’ACN que els robatoris es produeixen cada vegada en terminis més curts: “Estem molt desprotegits i preocupats. El nivell anímic està per terra i el treball que fem amb els alumnes es veu molt perjudicat”, assegura. Ara el centre demanarà al Departament d’Educació que torni a reposar el material amb l’esperança que no torni a desaparèixer.
Els robatoris de les darreres hores van tenir lloc a les tres i a les sis de la tarda de diumenge. En una primera entrada, els lladres van aconseguir endur-se alguns ordinadors: “Van entrar per la porta de darrere desmuntant el vidre de la porta”, relata Castañé. Després d’una primera intervenció policial, els lladres hi van tornar unes hores més tard.

“A la tarda van tornar a entrar a fer el gran robatori. Han desaparegut molts ordinadors i la torre de l’ordinador principal d’administració de la Secretaria de l’escola”, explica el cap d’estudis. Durant el robatori, els lladres també van regirar el despatx de Direcció i van provocar un gran “desgavell” al centre. També han desaparegut dos telèfons mòbils de l’escola.

La direcció lamenta els fets tant per les pèrdues econòmiques i de material que suposa, com per l’impacte anímic en mestres i alumnes. “Arriben i veuen l’escola oberta i els vidres trencats”, explica Castañé. A més, a l’aula, molts projectes es veuen interromputs per la manca de material fins que el Departament d’Educació el pugui reposar.

De fet, el centre tampoc disposa ara de tauletes per a les aules perquè la Generalitat encara no les ha pogut reposar des del darrer robatori que va patir l’escola. L’equip docent està desesperat per la situació, ja que tot i comptar amb alarmes a pràcticament totes les dependències, els lladres “saben on van i marxen en pocs minuts”.

Els Mossos d’Esquadra tenen oberta una investigació per aclarir els fets.