La xarxa d’electromobilitat de Barcelona continua creixent imparable

Els usos han experimentat un increment de gairebé el 48%

La xarxa d’electromobilitat de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), Endolla Barcelona, continua creixent. Durant el primer semestre d’aquest any, els usos han experimentat un increment de gairebé el 48% respecte el mateix període de l’any passat. Aquesta pujada confirma la tendència a l’alça dels mesos anteriors i suposa un rècord històric des de la posada en marxa del servei.

En concret, entre gener i juny de 2022, Endolla Barcelona ha registrat 48.800 recàrregues de vehicles elèctrics, enfront les 33.000 del primer semestre de l’any passat. Són 8.100 recàrregues mensuals, de mitjana, una xifra mai assolida fins ara.

Aquests usos han suposat el subministrament de 479.000 kWh, un 87% més que el primer semestre de 2021. L’increment s’ha notat, principalment, en el nombre i la durada de les càrregues de cotxes elèctrics que es produeixen als punts Endolla Barcelona que hi ha al carrer. En concret, han sigut un 50% superiors que en el mateix període de l’any anterior. Per contra, les càrregues realitzades a la Xarxa d’Aparcaments B:SM han registrat un augment inferior, del 42%.

El nombre d’usuaris de la xarxa d’electromobilitat de B:SM també continua a l’alça. En aquests moments, en té més de 12.900, més del doble que el juny de l’any passat, quan en tenia 5.400. És un increment de gairebé 139 punts.