En marxa el procés participatiu per al Pla Local de Seguretat de Barberà del Vallès

  A partir d’aquest divendres, també es podrà participar en l’enquesta de valoració sobre la percepció de la seguretat a la ciutat

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Barberà del Vallès treballa la redacció del Pla Local de Seguretat des de fa mesos. Un document estratègic que ha de definir la situació actual, establir els objectius i planificar les accions a desenvolupar en els pròxims quatre anys.

  El consistori vol donar veu a la ciutadania, a les entitats i a les associacions de la ciutat per aconseguir que el Pla Local de Seguretat tingui un caràcter transversal i participatiu que incorpori les experiències i visions del veïnat i els col·lectius socials respecte als diversos àmbits de la vida que impacten en la seguretat.

  Actualment, aquest document es troba en fase de diagnosi, és a dir, es troba en procés de recollida de dades i de necessitats per elaborar una fotografia actual dels punts forts i els aspectes de millora en matèria de seguretat a Barberà del Vallès. Per portar-ho a terme, el procés participatiu contempla la realització de dos focus group:

  • Focus group amb entitats, associacions i ciutadania: Dilluns 16 d’octubre a les 17.30 h, a la Sala 2 de la Torre d’en Gorgs
  • Focus group amb entitats i associacions: Dimecres 18 d’octubre a les 13.30 h, a la Sala B del Teatre Cooperativa

  A partir d’aquest divendres, també es podrà participar en l’enquesta de valoració sobre la percepció de la seguretat a la ciutat i fer suggeriments i propostes de millora de manera oberta. L’enquesta estarà oberta del 29 de setembre fins al 28 d’octubre, a la Plataforma Decidim.

  La informació recollida es valorarà i treballarà dins la comissió de treball tècnica i política, formada per diferents àrees de l’Ajuntament.

   

  Què és el Pla Local de Seguretat Local?

  Pla de Seguretat Local és un instrument per a la diagnosi, l’anàlisi i la planificació d’accions i recursos per a garantir la seguretat a la ciutat. El document parteix d’un concepte ampli de seguretat pública i aborda aspectes relacionats amb la seguretat ciutadana, la protecció civil i les emergències, la seguretat viària, el civisme i la convivència, entre d’altres.