Embarguen 2 pisos de luxe de Barcelona al youtuber Willyrex

Avatar photo
El ‘youtuber’, que ara viu a Andorra, no pot fer ús dels pisos per un deute amb Hisenda: Un d’ells està valorat en 2,59 milions d’euros

L’Agència Tributària espanyola va prohibir a finals d’octubre del 2022 que el ‘youtuber’ Willyrex disposés dels actius que té a Barcelona a nom de la seva empresa, Willyrex S.L. Es tracta de dos grans pisos a Pedralbes i a Sarrià-Sant Gervasi i d’un local ubicat també en aquest últim districte.

Segons informa ‘El periódico de España’, el ‘youtuber’ no podrà fer ús d’aquests pisos —ni vendre’ls, ni llogar-los, ni traspassar-los a nom d’algú més— fins que no saldi els seus deutes personals amb Hisenda. El mateix mitjà indica que Willyrex, preguntat sobre aquest tema, només ha indicat que ha deixat el cas en mans dels seus advocats i que “la informació no és correcta“, sense donar més detalls.

Els immobles paralitzats pertanyen a la societat Willyrex S.L., que està participada al 100% per Guillermo Díaz Ibáñez, el nom real del youtuber, com a mínim fins a l’octubre del 2022. Un d’ells, el que està situat a Pedralbes, és una tercera planta de 232 m2 construits que té tres places d’aparcament i està valorat en 2,59 milions d’euros. L’altre pis, ubicat a Sarrià-Sant Gervasi, té 103 metres quadrats i està valorat en prop de 447.000 euros, segons recull ‘El Periódico de España’.

Hisenda i els ‘youtubers’

L’únic que podria fer Willyrex amb qualsevol d’aquests pisos seria viure-hi, però si ho fes deixaria de ser considerat resident fiscal a Andorra, que obliga a passar 183 dies l’any al Principat per acollir-se a aquest concepte. Això l’obligaria a tornar a pagar més impostos a Espanya.

“He pagat tants impostos que el meu saldo amb el que em dona a mi Espanya… crec que he pagat tres vides meves”, va explicar el jove en un pòdcast amb Jordi Wild, afegint que “el meu saldo està més que pagat“. El jove ha estat un dels molts creadors de continguts a Espanya que han decidit marxar a viure a Andorra per evitar pagar impostos aquí, i acusen l’Estat de recaptar “massa” impostos, amb un IRPF que arriba al 47% per a les persones que facturen més de 300.000 euros anuals.

Un dels casos més coneguts és el del jove conegut com a El Rubius, que va ser condemnat per Hisenda a pagar 72.000 euros —una part de deute amb l’IRPF i una altra de multa. El jove va acollir-se a una pràctica que és bastant habitual en àmbits com la televisió. Personatges famosos que facturen més de 300.000 euros, i que estan obligats a pagar un 47% d’IRPF, creen societats i empreses per facturar els seus serveis a través d’aquestes societats. Com que l’impost de societats és d’un 25%, s’estalvien gairebé la meitat dels impostos que paguen.

Però Hisenda és conscient d’aquesta pràctica i la persegueix habitualment, en considerar que si l’activitat facturada és “molt personal”, s’ha de facturar com a treballador autònom i no com a part d’una empresa. Un dels casos més rellevants dels últims anys va ser el del presentador Màxim Huerta, escollit com a ministre del primer govern de Pedro Sánchez, que va haver de dimitir en les primeres setmanes al càrrec després de saber-se que Hisenda l’havia investigat per aquest motiu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Una fuita de gas desallotja part de l’hospital Trueta de Girona

Notícia següent

L’Observatori assenyala l’habitatge com el problema principal dels andorrans

Notícies relacionades