Els veïns reclamen indemnitzacions a Endesa pels talls elèctrics

El regidor Jordi Rabassa s'ha reunit amb Endesa i ambdues parts han determinat crear una taula de tècnica

Concentració. Foto: Xarxa Veïnal Raval

El veïnat de Ciutat Vella ha dit prou a la situació de pobresa energètica que viu des de fa mesos. Aquest dijous una trentena de persones s’han manifestat davant la seu d’Endesa a la Gran Via de Barcelona per denunciar els talls elèctrics que es produeixen al barri.

Des del mes de novembre la situació es repeteix i en les darreres setmanes, amb la baixada de temperatures, el malestar s’ha fet encara més evident. És per aquest motiu que el veïnat del barri ha exigit que es reparin les instal·lacions obsoletes i que s’indemnitzi als clients amb bonificacions a les factures i a les botigues per les pèrdues que els talls han causat.

De la mateixa manera els veïns han demanat a l’Ajuntament de Barcelona que presenti una denúncia davant la fiscalia. Per la seva banda el consistori, amb el regidor de Ciutat Vella al capdavant, Jordi Rabassa, s’ha reunit aquest dijous amb Endesa per arribar a un acord de solució. Segons ha informat Rabassa Endesa i l’Ajuntament han acordat crear una taula de coordinació tècnica per solucionar el problema. El mateix regidor ha lamentat que Endesa no concretés més els passos a seguir per posar fil a l’agulla.