Els taxistes amenacen amb bloquejar dijous l’Aeroport del Prat

  Elite Taxi denuncia una campanya de "multes indiscriminades" dels Mossos per silenciar les seves reivindicacions

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Els taxistes que operen a l’Aeroport de Barcelona exigeixen als cossos policials que intensifiquin els controls contra els conductors VTC -vehicles de lloguer amb conductor-, ja que sospiten que molts d’ells no compleixen la normativa establerta per aquest tipus de servei. Els VTC han d’acreditar la contractació anticipada del servei i no poden circular per captar clients aleatòriament, una pràctica que els taxistes denuncien que sí es dóna a l’Aeroport. L’associació Elite Taxi diu que, en lloc de controlar aquestes irregularitats, els Mossos d’Esquadra han iniciat una campanya de “multes indiscriminades” contra taxistes per “tonteries”, un extrem que el cos nega rotundament. Si la situació no reverteix, avisen, aquest dijous podrien bloquejar l’accés a l’Aeroport en senyal de protesta.

  A les portes de les vacances de Setmana Santa i davant l’alt moviment de viatgers que es preveu aquests dies a Barcelona, la guerra oberta entre el sector del taxi i els conductors VTC és fa més evident que mai i podria desembocar aquest dijous en una nova protesta a l’Aeroport de Barcelona.

  Els taxistes expliquen que l’Aeroport és un “formigueig” de conductors que es dediquen a captar passatge de manera il·legal a través de l’aplicació Cabify, sense acreditar la fulla de ruta que exigeix la normativa per aquest tipus de vehicles, segons denuncia Ivan Sesma, secretari de l’associació professional Elite Taxi, una de les més reivindicatives del sector.

  “Ho estem veient a diari i la gent es calenta per la inacció dels Mossos”, assegura aquest portaveu, que diu que “constantment” truquen a la policia perquè facin complir la normativa i sol·licitin la documentació a aquests conductors. Sesma assegura que, en lloc d’això, els agents foragiten els “il·legals” sense sancionar-los per evitar conflictes.

  Des del sector del taxi denuncien que després de reiterades peticions, la resposta dels Mossos d’Esquadra hauria estat, aquest dimecres, la de multar “indiscriminadament” els taxistes per irregularitats “menors”, com aturar el vehicle a la zona del pont aeri per anar al lavabo o no dur el cinturó posat a la cua de la zona de recollida de passatge.

  Per la seva banda, fonts dels Mossos d’Esquadra han assegurat a l’ACN que el cos no es dedica a “multar indiscriminadament ni abusivament”. Tot i això, els taxistes asseguren que “si dijous es torna a produir aquesta situació es deixarà de donar servei a l’Aeroport i ningú en donarà”, ja que es bloquejarien els accessos. “No demanem ningun favoritisme, sinó que es compleixi la llei”, exclama el portaveu d’Elite.