Els motoristes en peu de guerra contra els blocs de formigó de l’Ajuntament

Creen una campanya a Change.org per demanar la retirada de tots els blocs de formigó de l'Eixample

Bloc de formigó a l'Eixample

Els fets han succeït de la següent manera. Primera va ser la setmana passada la mort d’un motorista que en caure va impactar contra un dels nous bloc de formigó instal·lats al carrer Balmes amb Gran Via. Després diverses associacions de motoristes i partits polítics com PP i Junts per Catalunya van posar el crit al cel pels formigons que ha posat a l’espai públic l’Ajuntament per tal de guanyar espai a les calçades. Per tal de recordar la mort del jove el bloc de formigó s’hi ha deixat nombrosos rams de flors.

Una setmana després les xarxes contra l’alcaldessa Colau clamen en contra de les mesures de pacificació de la via pública i han iniciat una campanya a través de Change.org per exigir la retirada dels blocs de formigó a l’Eixample. La campanya que quasi ja arriba a les 10.000 peticions demana la “immediata retirada” de tots els blocs “abans que algú es mori al colpejar-se contra un d’ells”.

Així mateix, en la pàgina de Change.org s’explica a través d’un vídeo els motius pels quals s’ha fet la demanda. Segons Sergi Ramos, qui s’encarrega de l’argumentari, els blocs han estat arrodonits per la part de la calçada, però segueixen essent punxeguts a la part dels vianants, i per tant perillosos pels motoristes. “Imagineu-vos quin perill quan plogui o quan un cotxe t’envesteixi per darrer”, diu Ramos.