fbpx
Divendres, 23 de febrer de 2024
És notícia

Els infants potencien els entorns escolars segurs amb “Mou-te, Granollers”

Avatar photo

El curs 2022/23 el Consell dels Infants de Granollers va rebre l’encàrrec de donar continuïtat al treball fet amb el projecte “Entorns escolars segurs i saludables” que té com a principals objectius reduir l’accés als centres educatius amb vehicle privat; pacificar els entorns escolars; fomentar l’accés a peu, en bicicleta, patinet o transport públic als centres educatius; i comunicar i sensibilitzar sobre la mobilitat sostenible, segura i saludable.

El Consell dels Infants es va proposar l’objectiu de concretar accions per reduir l’emissió de GEH (gasos d’efecte hivernacle), implicar-hi la comunitat educativa i la ciutadania en general i sumar-se al repte iniciat del MITMA (Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana) a través dels projectes Next Generation.

Entre les diverses iniciatives dutes a terme, es va replicar l’enquesta en línia feta durant els cursos 2018-2019, 2019-2020 i 2020-2021, per saber com es desplaça l’alumnat a les escoles.

En aquesta ocasió, l’enquesta es va centrar en els cursos de 5è i 6è de tots els centres educatius de Granollers (els cursos representats en el Consell dels Infants) i va constatar que l’ús del vehicle s’ha reduït i que ha augmentat un 9% l’alumnat que va a peu als centres educatius.

A més, els infants van crear una campanya comunicativa que sota el lema «Mou-te, Granollers» vol instar la ciutadania a dur a terme una mobilitat més sostenible. La campanya mostra la mirada dels infants i proposa idees i accions específiques per reduir les emissions associades al transport, i contribuir a trobar alternatives atractives per als desplaçaments que fomentin modes amb baix impacte climàtic.

Coincidint amb el Dia Internacional de les Ciutats Educadores (30 de novembre), s’incorpora a la web aquesta campanya informativa, que també es difondrà per xarxes socials. També s’hi pot consultar els resultats de l’enquesta feta el curs passar sobre els hàbits de desplaçament als centres educatius. A més, s’han actualitzat els documents del projecte que mostren, per a cada centre educatiu, les alternatives de mobilitat per accedir-hi.

La Policia Local també continuarà fent presència rotativa als centres educatius en els horaris d’entrada i sortida i sancionarà els vehicles que no respectin la prohibició d’estacionar en els carrils de circulació davant de les escoles. Les infraccions poden suposar una multa per un import de 100 euros.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor un dels creadors de ‘Cuéntame’ el mateix dia que s’emet l’últim capítol de la sèrie

Notícia següent

Cunit crea nous serveis digitals d’accés a tota la ciutadania

Notícies relacionades