fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Els Consells Esportius celebren poder reprendre l’activitat esportiva

Avatar photo

El PROCICAT equipara l’esport federat i els consells esportius, que podran realitzar entrenaments amb més de 6 persones.

Després de mesos d’aturada esportiva, finalment, els Consells Esportius de Catalunya  reprenen la seva activitat arran de l’aprovació de les noves mesures preses pel PROCICAT en matèria de salut pública. Ara, tal com reivindicaven els consells, el Govern  permetrà que els infants i joves amb llicència dels consells esportius, més de 200.000 arreu de Catalunya, puguin tornar a accedir a l’activitat esportiva. 

El president dels Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, ha valorat  positivament les mesures aprovades per Salut i el PROCICAT que no solament permetran  la represa esportiva dels esportistes amb llicència dels consells esportius, sinó la represa  esportiva de milers d’adults que participen en l’Esport Popular. 

“Poder reprendre els entrenaments és un primer pas per arribar a la normalitat  esportiva al país”, ha assegurat Domingo, que ha afegit que “aquesta temporada no hem  de pensar en competicions, sinó en poder garantir una pràctica esportiva per a tots els  esportistes dels consells esportius”. 

De moment, els infants i joves podran tornar en forma d’entrenaments, ja que la  participació en les competicions organitzades pels consells esportius no es reprendran,  pel fet de tractar-se de competicions d’àmbit nacional i no estatal. 

 

LES REIVINDICACIONS DELS CONSELLS 

Les últimes setmanes els consells esportius han reclamat al PROCICAT i al Departament  de Salut una flexibilització de les mesures en l’àmbit esportiu no federat que permetés  reprendre l’activitat esportiva amb equitat per als dos models esportius reconeguts a  Catalunya.

Tot i celebrar les mesures, els consells esportius lamenten que aquestes arriben tard. En  les darreres setmanes, els consells s’han sentit discriminats i demanen que d’ara  endavant es mantingui l’equitat entre els dos models esportius del país (el federat i el  dels consells esportius), alhora que reclamen que se’ls tingui en compte de cara a  possibles noves mesures. 

“Els consells esportius hem viscut unes setmanes difícils. Ens hem sentit esportistes de  segona i demanen que això no torni a passar”, ha destacat Jaume Domingo. 

 

LES MESURES DEL PROCICAT 

Tot i que les noves mesures aprovades pel PROCICAT contemplen la represa esportiva  dels consells esportius, la resta de mesures preses en l’àmbit esportiu ara fa quinze dies  es mantindran vigents fins a la pròxima revisió de la Generalitat, que tindrà lloc d’aquí a  set dies.  

Les mesures vigents amb relació a l’esport són les següents:  

– S’equiparen les activitats esportives dels consells esportius i esport federat pel  que fa a poder entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions  permeses. 

– Les instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats podran seguir oberts  amb un aforament màxim del 30% i amb activitats grupals de màxim 6 persones  amb mascaretes i distància de seguretat. 

– Les instal·lacions i equipaments que són a l’aire lliure seguiran oberts amb un  aforament del 50% i control d’accés. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Escola Municipal de Música d’Alcover ofereix un curs intensiu de DJ

Notícia següent

Greus pintades en contra d’Albiol a Badalona

Notícies relacionades