Els catalans han passat unes 74 hores setmanals connectats a Internet durant el 2020

Un estudi indica que un català passa més d'un dia sencer a la setmana navegant a través del seu smartphone

Imatge recurs d'un mòbil. Foto CEDIDA
Els catalans han passat una mitjana de 74 hores setmanals connectats a Internet durant aquest 2020, segons un estudi de Nielsen en col·laboració amb Dynata. L’informe, titulat ‘Digital Consumer Survey 2020’, afirma que d’aquestes 74 hores, un català en passa 26 davant de l’ordinador o el portàtil, 25 amb l’smartphone, 11 amb l’Smart TV, 9 amb la tauleta i 4 amb altres dispositius com els altaveus intel·ligents.
En resum, un català passa de mitjana més d’un dia sencer mirant el mòbil cada setmana. L’informe també diu que un 71% dels catalans utilitzada cada dia l’ordinador, xifra que es dispara fins al 92% en el cas del telèfon intel·ligent. L’estudi també indica que els catalans passen 11 hores setmanals a les xarxes socials.
Pel que fa als usos, els catalans que es connecten a l’ordinador ho fan en el 72% dels casos per buscar informació, en el 68% per revisar el correu electrònic i, en un 64% dels casos, per fer compres online.

L’smartphone s’utilitza majoritàriament per accedir a les xarxes socials (80%), escoltar música (78%), buscar informació (77%), revisar el correu electrònic (72%), fer videotrucades (64%) i llegir notícies (58%), segons Nielsen.

L’estudi també afirma que, en l’ús dels mitjans de comunicació tradicionals, els catalans veuen de mitjana 19 hores setmanals de televisió i escolten 8 hores de ràdio. A més, dediquen 8 hores a la setmana a buscar notícies per Internet i 4 a llegir el diari en paper.