Els agents rurals reclamen al Govern més mesures de seguretat al cos

  En una concentració a la plaça Sant Jaume, CCOO recorda que viuen situacions de violència en el seu dia a dia

  Més d’un centenar d’agents rurals s’han concentrat aquest dimarts al migdia a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar al Govern que impulsi i prioritzi l’aplicació de mesures de seguretat al cos. El coordinador de l’Agrupació d’Agents Forestals de CCOO ha explicat que els agents poden ser de violència i per això demanen formació i eines d’autoprotecció. No reclamen però, que tots els agents vagin armats sinó que experts en seguretat laboral avaluï la seva situació i s’implementin les recomanacions. En aquest sentit, des de CCOO critiquen que un grup d’experts han acabat fa un mes i mig l’estudi sobre aquesta seguretat i que en canvi no se’ls ha comunicat.
  Des de CCOO, després de l’assassinat de dos agents rurals a Aspa (Segrià) el 21 de gener passat, el Govern va actuar amb rapidesa, però critiquen, en canvi, que no s’han aplicat mesures quatre mesos després. Per això, demanen a la Generalitat, i així ho han fet a través d’un document lliurat aquest dimarts, que impulsi i prioritzi l’aplicació de mesures de seguretat en el cos dels agents. ‘’No podem protegir el medi si nosaltres no estem segurs’’ ha declarat el coordinador de l’Agrupació d’Agents Forestals de CCOO, Manel Vidal.
  Per Vidal, ha anat passant el temps i fa un mes i mig que un grup d’experts té les conclusions de l’estudi de seguretat i que en canvi, no se’ls ha comunicat. Per això, Vidal ha recordat que ‘’ni demanem ni hem demanat mai anar armats tots’’, sinó que siguin experts que digui com han d’anar els professionals d’un cos que té ‘’funcions de policial’’.
  Per aquest motiu, Vidal assegura que els agents pateixen en el seu dia a dia situacions de violència, ja que increpar ciutadans que no compleixen la normativa i per tant, a qui han de sancionar, genera ‘’força en contra’’, i per tant, reclama ‘’formació i eines d’autoprotecció’’ així com el reconeixement com a ‘’agents de l’autoritat’’.
  Vidal ha detallat que fa quinze dies, uns agents van patir una situació de risc també al pantà de Foix, i que des del gener, s’han viscut agressions a Madrid, Castellà-Lleó, Extremadura i Múrcia, per la qual cosa asseguren que la situació continua existint i es reconeixen ‘’cansats d’agressions i amenaces’’.
  Els agents també demanen depurar responsabilitats política i critiquin que la direcció actual sigui assessorada per la mateixa persona que ha estat desobeint els advertiments els darrers anys. Vidal reconeix que el Govern actual no és responsable de la situació a què ha arribat el cos, però demana que posin remei a ‘’10 anys d’abandonament’’.