El vent posarà avui en risc a Tarragona i Barcelona

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El vent posarà aquest dilluns en avís de nivell groc (risc) a una vintena de províncies, en una jornada en la qual augmentaran les temperatures durant el dia en la major part d’Espanya, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) per a aquest 27 de desembre.

Durant la jornada, s’esperen vents de l’oest i sud-oest en la major part de la Península i Balears, que seran fortes en el litoral nord-oest de Galícia. També es produiran intervals, també de fort, a l’entorn de la serralada Cantàbrica, sistema ibèric, costa de Catalunya, zona de Llevant, sud-est peninsular i oest de Balears. I a Canàries, es preveu vent en general fluix del nord-est.

La Aemet ha activat l’avís groc per vent a Tarragona, Barcelona, Almeria, Granada, Terol, Astúries, Cantàbria, Burgos, Lleó, Palència, Sòria, Zamora, Albacete, La Corunya, Lugo, Orense, La Rioja, Alacant, Castelló, València.

El vent provocarà mala mar a La Corunya i Lugo, on s’han activat avisos de nivell taronja (risc important) per onatge, així com a Almeria, Granada, Astúries, Balears (Eivissa, Formentera, Mallorca), Cantàbria i Pontevedra, que tindran avisos grocs per aquest mateix fenomen.

Segons la Aemet, aquest dilluns estarà nuvolós o cobert amb precipitacions a Galícia, Cantàbric oriental i Pirineus, precipitacions que podran ser persistents en l’oest de Galícia. De fet, La Corunya i Pontevedra tindran avís per risc de pluges.

Els cels estaran nuvolosos també al principi del dia en la resta de la Península, amb probabilitat d’algunes precipitacions més febles, tendint a disminuir la nuvolositat al llarg del dia i anar remetent les precipitacions.

Una excepció serà la zona de Llevant i Balears, on estarà poc nuvolós, amb només intervals de núvols mitjans i alts, mentre que a Canàries, s’esperen intervals nuvolosos, amb possibilitat d’alguna precipitació feble a les illes de major relleu.

La cota de neu en la Península se situarà entre els 1.800 i 2.100 metres en el nord; entre els 2.000 i 2.300 metres en la zona centro; i entre els 2.200 i 2.500 metres en el sud. També són probables bancs de boira matinals en zones de la conca de l’Ebre.

I les temperatures diürnes experimentaran un ascens, excepte en el quadrant nord-oest peninsular i Canàries, on romandran amb pocs canvis. Les nocturnes pujaran en el terç nord-est peninsular i el sud-oest d’Andalusia. I es produiran gelades febles, però només a Pirineus.