El Tibidabo, nominat als premis d’arquitectura Loop Design Awards

Tant la plaça del Jardí com la Cuca de Llum competeixen en la secció de vot popular People’s Choice Award

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Nou reconeixement arquitectònic per al Parc d’atraccions Tibidabo. La plaça del Jardí i el funicular la Cuca de Llum han estat nominats als premis Loop Design Awards.

Es tracta d’uns prestigiosos guardons internacionals organitzats per quarta vegada per la plataforma d’arquitectura Loop en reconeixement dels projectes més significatius en els àmbits de l’arquitectura i el disseny conceptual, d’interiors, paisatge i producte, així com de fotografia i vídeo d’arquitectura, art i viatges.

Tant la plaça del Jardí com la Cuca de Llum competeixen en la secció de vot popular People’s Choice Award.

En el cas de plaça del Jardí, ho fa dins de la categoria ‘Paisatge: Espai públic’. L’espai està inspirat en els valors del Tibidabo: solidaritat, sostenibilitat i educació. Les característiques arquitectòniques de la plaça la converteixen en un entorn amable i jugable que dona la benvinguda a les persones visitants i ofereix unes vistes privilegiades de la ciutat de Barcelona. La plaça, a més, queda emmarcada pel jardí vertical que envolta l’edifici d’oficines del Parc, un element que reforça la relació i integració del Tibidabo amb l’entorn natural que l’envolta.

La plaça es completa amb para-sols amb forma de margarida i un curiós mobiliari de colors simulant formes geomètriques i que fa de l’entrada al Parc una experiència pròpia i divertida.

Per la seva banda, la Cuca de Llum opta al guardó dins la categoria de ‘Paisatge: Disseny Urbà’. La candidatura destaca el caràcter tecnològic, sostenible i d’avantguarda del funicular, que ha esdevingut la manera més sostenible i ràpida d’accedir al cim de la muntanya. També posa en valor el disseny innovador, les vistes panoràmiques úniques, el confort que ofereix a les persones usuàries, així com l’aplicació de dispositius digitals per augmentar l’experiència del trajecte.

La Cuca de Llum ja va ser reconeguda el passat mes de maig com a millor projecte de transport sostenible pels prestigiosos Architizer A+ Awards.

Tant la plaça del Jardí com la Cuca de Llum han estat desenvolupats per l’estudi barceloní MIAS Arquitectes. Persones d’arreu del món decidiran el premi de votació popular People’s Choice Award per a cada categoria a través d’un procés de votació popular que ja s’ha iniciat a la web de Loop Design. El termini de votació finalitza el pròxim 15 de setembre i posteriorment es donaran a conèixer els guanyadors que hauran estat escollits a través d’un procés de votació popular.

 

Últimes funcions de l’espectacle Làser Show 2.0

Aquesta nominació arriba en la recta final de la temporada d’estiu del Parc d’atraccions Tibidabo, que afronta les últimes sessions de l’espectacle de llums, música i colors, Làser Show. Aquesta activitat encara les darreres projeccions d’una temporada que acaba el diumenge 3 de setembre. Les projeccions tindran lloc a les 21.30 h els dies d’agost i a les 20:30 els dies de setembre, sempre a la plaça dels Somnis.

A banda, aquests dies els visitants també podran continuar gaudint de la resta d’activitats que ofereix el Parc, com el nou espectacle de les mascotes del Tibidabo, ‘Les Mascotes per Barcelona’, les funcions de titelles del Marionetarium o les projeccions de les pel·lícules ‘Meg and the Lost Scepter’ i ‘Wanted Alive’ en 4D al cinema Dididado.