El restaurant Txapela tanca després de 24 anys al passeig de Gràcia

L'establiment es dedicava, sobretot, a atendre turistes i amb la pandèmia ha hagut d'abaixar la persiana

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Foto: Txapela

Un dels restaurants més emblemàtics del passeig de Gràcia, el local basc Txapela, ha anunciat a través de xarxes socials que tancarà la persiana a conseqüència de la pandèmia. Aquest establiment ubicat al número 8 del passeig més famós de Barcelona, estava integrat en una cadena de tres restaurants de tapes i pinxos bascos més: un a plaça de Catalunya i l’altra al passeig de Gràcia número 58. Va ser el primer dels tres en obrir ara fa 24 anys.

“La Covid-10 ens obliga a tancar el nostre i primer emblemàtic Txapela (…) sempre recordarem tots els moments compartits durant 24 anys d’activitat”, ha explicat el restaurant a les seves xarxes. La baixada del turisme en un establiment àmpliament dedicat a aquest tipus de negoci, és el motiu que ha portat el restaurant al col·lapse.

Segons ha explicat el diari Metropoli Abierta, la totalitat de la plantilla del local, unes 30 persones, es trobaven en situació d’ERTE i ara entraran en situació d’ERE.

Amb tot, el restaurant és propietat del grup AN Grup, una empresa que també ostenta els restaurants Mussol, Tapa Tapa o Citrus o del negoci dels hotels, amb més de 90 anys d’història.