El PSC guanya Cornellà amb majoria absoluta

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El partit dels Socialistes de Catalunya ha revalidat la seva majoria absoluta a Cornellà de Llobregat en les eleccions municipals celebrades ahir diumenge 28 de maig, amb 13 regidors sobre els 25 totals.

 

Amb el  43,36% dels vots, Antonio Balmón tornarà a ser alcalde de Cornellà revalidant la majoria absoluta aconseguida als comicis de 2019. El candidat del PSC és alcalde de la ciutat des de l’any 2004 i ha complert 4 legislatures senceres al capdavant del consistori com a primer edil, d’elles 3 amb majoria absoluta, 4 si comptem els resultats dels comicis d’ahir.

 

La segona força més votada a Cornellà ha estat la candidatura ERC-EUiA-AM amb el 12,8% dels vots i un total de 4 regidors, la tercera força al consistori amb el 10,05% dels vots ha estat CECP-C que tindrà 3 representants al Ple Municipal. El PP i Vox entren al consistori amb 3 i 2 regidors respectivament.

 

Formacions com Podemos, Ciutadans, Junts per Catalunya, la CUP i Valents que van presentar candidatures a la ciutat no han aconseguit el tall del 5% dels vots, per la qual cosa han quedat fora del Consistori.

 

Respecte a la participació ha estat del 51,74% del total, quasi 10 punts per sota dels darrers comicis municipals. Pel que fa a la Jornada electoral del 28-M a Cornellà va transcórrer amb total normalitat i sense que es registrés cap incident destacable.