El programa Ciutat i Escola de Sabadell oferirà més de 380 activitats el 2023-24

Un total de 389 activitats organitzades per 79 entitats i empreses de la ciutat, incloent en aquesta xifra els departaments municipals implicats

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Programa Ciutat i Escola de Sabadell oferirà un total de 389 activitats organitzades per 79 entitats i empreses de la ciutat, incloent en aquesta xifra els departaments municipals implicats. D’entre aquestes propostes, 46 són novetats respecte al curs anterior. Aquest curs s’incorporen tres noves entitats organitzadores: El Solar dels Gats, la Fundació MAIN i l’Associació Inspira.

El Solar dels Gats presenta una activitat que té per objectiu sensibilitzar envers el respecte i la convivència amb els gats de la ciutat. Per la seva part,  la Fundació MAIN proposa 7 iniciatives relacionades amb la salut mental i els cànons estètics, la gestió de l’ansietat i la frustració o els rols i estereotips de gènere.

Finalment, l’Associació sociocultural Inspira presenta El Taller Estràbic, una proposta de treball vivencial a l’aula amb el grup de músics Xiula, sobre la diversitat i els vincles afectius del grup classe.

Les entitats i el regidor d’Educació, Manuel Robles, han protagonitzat avui l’acte de signatura de l’adhesió al Consell d’Entitats Ciutat i Escola, l’òrgan de coordinació de les activitats educatives que configuren el programa i que s’han teixit amb la complicitat de diverses entitats, empreses i l’Ajuntament al llarg dels anys.

Manuel Robles ha assenyalat que “el Ciutat i Escola és un programa viu, en constant actualització, com ho demostren les 46 novetats que presenta aquest curs. I avui, precisament, donem la benvinguda a tres entitats que passen a formar part d’aquesta “gran família” que és el Ciutat i Escola. Tot això és la prova que Sabadell és una ciutat educadora, compromesa amb la formació dels seus habitants”.

L’oferta d’activitats del programa estan agrupades per àmbits diversos, com la història, el patrimoni, la ciència, la tecnologia, l’educació en valors, l’esport, la sostenibilitat i la creació artística. Quant a la participació, s’espera que s’acosti a la xifra dels quasi 100.000 escolars.

 

La ciutat com aula

El programa municipal Ciutat i Escola reuneix un conjunt d’activitats adreçades a promoure l’estima per la ciutat i la riquesa del seu teixit associatiu tot cercant que l’alumnat tingui una millor transició a la vida adulta. Per aconseguir aquest objectiu, el programa desenvolupa altres contextos educatius fora de l’escola, a tota la ciutat, amb processos enriquidors i vivencials. Per mitjà de les activitats es fomenta l’interès perquè puguin triar el seu futur professional, desenvolupant la seva creativitat, la socialització, la ciutadania i, en definitiva, no limitar l’escolarització als coneixements acadèmics.

El Programa Ciutat i Escola continua apostant per ser un recurs que afavoreix l’equitat educativa, l’educació connectada i un espai d’aprenentatge i gaudi per a totes les persones participants.