El Port col·labora amb el projecte ‘Jove Valor’ per donar oportunitats laborals als joves

La iniciativa, impulsada per la Fundació Catalana de l’Esplai, s’emmarca dins del compromís social amb la diversitat i amb la inclusió social de la infraestructura catalana.

El Port de Barcelona endega la col·laboració amb el projecte ‘Jove Valor’, impulsat per la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai), que ofereix oportunitats formatives i laborals als joves amb vulnerabilitat social.
Durant aquest any, la infraestructura catalana acollirà nois i noies en situació d’atur, d’entre 18 i 29 anys, en estades laborals a les instal·lacions de l’Autoritat Portuària de Barcelona on aprendran a desenvolupar-se en una cultura organitzativa, amb hàbits de treball i en un ambient d’aprenentatge dins de l’àmbit de l’administració i l’atenció al client. Els joves, acompanyats per un tutor/a, tindran una experiència laboral de 12 mesos amb un contracte laboral a mitja jornada a càrrec de la fundació.
Segons dades de l’Institut Català d’Estadística, a Catalunya la taxa d’atur entre els joves d’entre 16 i 24 anys és de gairebé el 34%. Només a Barcelona, s’estima que el 13,2% ni estudia, ni treballa. En aquest sentit, el Port de Barcelona no és aliè a aquesta situació i vol contribuir a oferir oportunitats laborals a aquest col·lectiu que ho té més difícil. De fet, aquesta iniciativa s’emmarca dins dels objectius de sostenibilitat social  i l’aposta que la infraestructura catalana té amb la generació de benestar i prosperitat dels ciutadans.
El projecte ‘Jove Valor’ que enguany arriba a la 3a edició és un programa que busca la complicitat de les administracions públiques i les empreses per donar resposta a la situació en la que es troben molts joves fora del sistema educatiu i sense accés al mercat laboral per falta d’experiència en un treball real.