fbpx

El ple de l’AMB aprova per unanimitat una resolució en defensa del sector del taxi contra l’intrusisme

Avatar photo

S'insta l'Estat a respectar la proporcionalitat actual entre les llicències de taxi i les de VTC

Després de la manifestació del sector del taxi del passat 16 de març contra la possible concessió de 3.000 noves llicències VTC, el ple del Consell Metropolità de l’AMB ha aprovat aquest dimarts per unanimitat dels nou grups que el formen una resolució conjunta en defensa del sector on s’insta la Generalitat a establir un protocol d’actuació contra l’intrusisme per tal d’identificar aquells vehicles que presten servei de transport de viatgers a l’empara d’autoritzacions VT i VTC i, en el marc de les seves competències, fer el seguiment de les autoritzacions d’aquestes llicències per tal de fer prevaldre l’interès públic i garantir el treball digne dels professionals del sector. També insta a les policies locals i al cos de Mossos d’Esquadra a informar periòdicament de les actuacions realitzades per al control dels vehicles que circulin sense l’autorització preceptiva. Abans de la celebració del ple, la presidenta de l’AMB i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha reunit amb representants del sector per escoltar les seves reivindicacions.
A través d’aquesta Declaració, i en virtut que el servei de taxi és de competència metropolitana, s’insta al sector a continuar prestant el servei amb els nivells de màxima qualitat i rigor, i rebutja qualsevol tipus de violència entre els col·lectiu afectats

En d’altres punts, la Declaració aprovada avui per l’AMB insta al govern espanyol a respectar la proporcionalitat actual entre les llicències de taxi i les de VTC (1 llicència de VTC per cada 30 taxis), entenent que la distribució actual “ha permès una convivència pacífica i positiva per atendre amb qualitat el servei de transport de persones en aquests dos models de serveis”.

Al seu torn, l’Institut Metropolità del Taxi, com a entitat responsable de regular el sector a l’àmbit metropolità, haurà de promoure accions per millorar les condicions de servei del taxi en un mercat cada cop més competitiu a través de l’anàlisi de la implantació d’un nou sistema tarifari, de noves fórmules de servei i de promoció i de publicitat del taxi metropolità.

Reunió d’Ada Colau amb representants del sector
Abans de l’inici del Consell Plenari de l’AMB, la seva presidenta, Ada Colau, ha mantingut una reunió amb els representants de les associacions professionals del taxi, que han estat acompanyats per la presidenta de l’IMET, Mercedes Vidal.

Durant la trobada, els taxistes han traslladat a la presidenta de l’AMB la seva preocupació per la situació en què es troba el sector davant la possible autorització de 3.000 noves llicències VTC per part de la Generalitat. Així, li han sol·licitat una més gran implicació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de l’Ajuntament de Barcelona, en particular, en el control rigorós de l’intrusisme per part de les policies locals, així com en aprofundir en totes aquelles mesures de mobilitat que puguin afavorir la velocitat comercial del taxi i fer més rendible el treball del taxista. També li han demanat que el taxi tingui el mateix tractament que altres mitjans de transport en les polítiques dinamitzadores de mobilitat i de promoció del transport metropolità.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Rituals tanca la seva botiga al carrer August

Notícia següent

Un informe posa en dubte que la Paeria pugui recuperar el solar annex a la Llotja sense haver de pagar res

Notícies relacionades