Dijous, 17 d'abril de 2025
És notícia

El Pla Local de la Infància i l’Adolescència avança en la fase de diagnosi amb els tallers participatius

Avatar photo

Prop de 3.500 persones han contestat les enquestes fetes a diferents col·lectius en la primera fase de l'elaboració del Pla

L’Ajuntament de Terrassa organitza entre el 24 de maig i el 3 de juny quatre tallers  participatius dins de la diagnosi del Pla Local d’Infància i Adolescència de Terrassa  (PLIA). En aquests tallers es recolliran les aportacions de diferents agents  relacionats amb infants i adolescents, principalment professionals, entitats i famílies,  amb l’objectiu de recollir la seva visió d’aquest col·lectiu a Terrassa, així com les  seves propostes.  

En cadascun dels tallers, que es desenvoluparan per via telemàtica, participaran 15  persones d’àmbits diversos convidades per l’Ajuntament: professionals de l’educació  i de la salut, personal tècnic municipal, representants d’entitats de lleure, de cultura  popular, de l’àmbit esportiu i també famílies, convidades a travès de les AFAs.  

A les diferents sessions s’abordaran els quatre eixos d’actuació previstos al PLIA. El  primer taller (24 de maig) estarà dedicat a l’eix “Informació, participació i famílies” i a  l’eix “Espai públic, seguretat i civisme”. La regidora d’Infància i Adolescència, Ona  Martínez, donarà la benvinguda a les persones assistents a aquesta primera sessió.  El segon taller (26 de maig) se centrarà en l’eix “Protecció, vulnerabilitat i salut”,  mentre que a la tercera sessió (1 de juny) es tractarà l’eix “Educació 360”. Finalment,  el 3 de juny hi haurà un taller monogràfic dedicat a la petita infància, en què  s’abordaran tots quatre eixos en relació a aquest grup d’edat, que aplega els infants  de zero a sis anys.  

Més de 3.000 enquestes  

En paral·lel als tallers, la diagnosi del PLIA continua endavant amb el processament  de les dades extretes de les diferents enquestes que es van dur a terme durant els  mesos de març i abril, adreçades a estudiants de 4rt de Primària a 4rt d’ESO, a  famílies i a personal tècnic municipal relacionat amb aquest àmbit. En total s’han 

recollit 3.453 enquestes: 1955 a famílies, 38 a personal municipal i 1.378 a infants i  adolescents, recollides a través d’escoles, instituts, centres d’educació especial i  també del Consell de la Infància i l’Adolescència de Terrassa.  

La regidora d’Infància i Adolescència, Ona Martínez, s’ha mostrat «satisfeta i  agraïda per la quantitat d’enquestes recollides, sobretot pel que fa a famílies.  Gairebé 2.000 enquestes és una xifra que supera les previsions més optimistes  i que garanteix tenir una bona base per obtenir una informació vital per a la  diagnosi del Pla», ha dit la regidora, qui ha afegit que «el fet que tantes famílies  hagin volgut dedicar una estona a respondre l’enquesta fa palès que el que  estem treballant aquí interessa molt i que aquest pla és molt necessari per a la  ciutat».  

El Pla Local de la Infància i l’Adolescència de Terrassa ha de ser el document que  permetrà coordinar, impulsar i promoure les polítiques i actuacions municipals envers  aquest sector de la població (unes 40.000 persones) i estructurar les accions i els  programes de forma transversal. En aquest sentit, el Pla implica serveis tan diversos  com Educació, Serveis Socials, Joventut, Polítiques de Gènere, LGTBI+, Capacitats  Diverses, Ciutadania, Mobilitat o Gestió de l’Espai Públic, a més d’Infància i  Adolescència, que impulsa i lidera el Pla. Les enquestes i el taller formen part de la  fase de diagnosi del Pla, que continuarà en els propers mesos amb altres accions  per recollir informació. La previsió és poder presentar la diagnosi la propera tardor i,  a partir d’aquesta, generar diferents línies d’actuació.  

L’elaboració i aprovació del Pla, que segueix els objectius del Programa de Govern  municipal 2019-23 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible que promouen les  Nacions Unides, serà el pas previ per iniciar el procés de reconeixement de Terrassa  com a Ciutat Amiga de la Infància, una distinció que atorga la UNICEF. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Comencen les obres de millora a la deixalleria de Palafrugell

Notícia següent

Famílies marroquines busquen per les xarxes els fills menors que van creuar a Ceuta

Notícies relacionades