Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

‘El pequeño poni’ exposa al Teatre Plaza de Castelldefels la dolorosa realitat sobre l’assetjament escolar

Avatar photo

L'obra de teatre, dirigida per Mercè Vila Godoy, va passar per Castelldefels el passat diumenge 11 d'abril

L’assetjament escolar, aquesta dolorosa realitat en què viuen atrapats cada vegada més nens i nenes de tot el món. Aquest és el focus en el que posava l’atenció ‘El pequeño poni’, una reflexió sobre la llibertat, la por i l’instint de protecció; un retrat de la ceguesa, la ineptitud i els prejudicis socials dels adults.

El muntatge teatral dirigit per Mercè Vila Godoy i protagonitzat per Glòria Sirvent i Sergio Matamala, va arribar al Teatre Plaza el passat diumenge 11 d’abril.

Ens explica la història de Luismi, un nen de deu anys i gairebé sempre va a l’escola amb la seva motxilla de My little pony (El meu petit poni). Diu que és el seu talismà, que li porta sort i que el protegeix. Però un dia el director de l’escola li prohibeix l’entrada al centre si continua portant aquella motxilla.

L’obra està inspirada en els fets reals que van tenir lloc als Estats Units durant l’any 2014. A Grayson, un nen de nou anys d’edat, després de patir diversos atacs físics i verbals, li va ser prohibida l’entrada a el centre escolar on estudiava per portar penjada a l’esquena una motxilla de “Mi pequeño poni”. La direcció de l’escola va considerar “detonant d’assetjament” el fet que Grayson acudís a classe acompanyat de la motxilla dels seus dibuixos animats favorits, acusant-lo d’haver provocat “disrupció a l’aula”. A dia d’avui, l’escola es defensa al·legant que mai van tenir intenció d’agredir Grayson, sinó que va ser una estratègia per aturar l’assetjament.

Un mes abans, i a l’igual que Grayson, un altre noi de la mateixa edat, Michael Morones, va tenir seriosos problemes a l’escola arribant-li a passar una cosa molt semblant. També era seguidor dels mateixos dibuixos animats.

D’aquesta manera, la famosa sèrie d’animació My little pony que, paradoxalment, dedica els seus capítols a la màgia de l’amistat i els valors de la companyonia, s’ha convertit inesperadament en un dels majors símbols de la lluita contra el bullying.

L’obra està dedicada a Michael Morones, a Grayson Bruce i a tots els nens i nenes que, com ells, han patit insults i agressions sense que cap adult al seu voltant hi hagi fet res per evitar-ho.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor als 93 anys Mariano Puig, l’expresident de la firma de moda i perfums Puig

Notícia següent

Neix al Berguedà una fira especialitzada en bioconstrucció

Notícies relacionades