El nadó exhumat a Sabadell és el de la nena morta el 1990

La mare sospitava que potser li havien sostret

El cos d’un nadó exhumat al cementiri de Sabadell fa uns dies és el de la filla suposadament sostreta a la seva mare quan va néixer el 1990, segons les proves d’ADN. La mare va tenir la seva filla en una clínica de Sabadell i poc després li van comunicar que havia mort, sense que mai pogués veure el cos de la petita. Però l’aparició en un programa de televisió d’una noia molt semblant a la seva altra filla va fer aixecar totes les sospites, fins al punt que es va autoritzar l’obertura del nínxol per saber si hi havia cap cos a dins del taüt, i que, en cas que n’hi hagués, determinar si es tracta de la filla biològica de la dona. Ara s’ha confirmat que la nena morta és la seva filla, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha confirmat l’ACN.

La mare és Carmen Navarro, una veïna del barri sabadellenc de Ca n’Oriac que als anys 90 es va traslladar a viure a Sevilla. L’any 1990 va tenir un part prematur a l’antiga clínica del Nen Jesús, on la nena acabada de néixer va estar a la unitat de prematurs i on la mare la visitava cada dia.

“De sobte, sense cap malaltia ni indici previs, els metges li van comunicar que la nena havia mort, i li van entregar un taüt ja tancat, sense que en cap moment veiés les restes de la petita”, explicava Fernando Osuna, advocat de la família. Tot i el cop que això va suposar i tenir alguna sospita pel que havia passat, la família va seguir amb la seva vida, traslladant-se a Andalusia.

El 2020, però, un fet va sobresaltar la dona. “Un dia estava mirant un programa de televisió i va veure una participant que era clavada a una altra filla que té, i va començar a sospitar”. Es tractava del programa d’Antena 3 ‘Ahora caigo’, on la concursant, assegura Osuna, era tan semblant a la seva altra filla que podien ser “dues gotes d’aigua”.

Això va ser la guspira que va encendre el procediment, que va dur l’advocat de Navarro a demanar l’obertura del nínxol on van enterrar el taüt amb les restes, suposadament, de la nena.

Mesos després de presentar la petició, finalment el 3 de febrer passat es va autoritzar l’exhumació amb l’objectiu de saber si en realitat van enterrar una caixa buida o no.