fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

El Museu de Badalona inaugura aquest diumenge la renovació de les fotografies de la plaça de Josep Cortinas

Avatar photo

Coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort, el Museu renova les fotografies que, instal·lades a la plaça que porta el nom de l’autor, testimonien com era la nostra ciutat al segle XX

Coincidint amb el 25è aniversari de la mort de Josep Cortinas Suñol (1908-1995), s’inaugurarà aquest diumenge a les 12 hores la instal·lació de vuit imatges de grans dimensions, obra d’aquest fotògraf, a la plaça que porta el seu nom, al barri del Centre de Badalona, renovant les instal·lades fins ara.

Josep Cortinas Suñol (1908-1995) va ser un dels fotògrafs més destacats de la Badalona del segle passat i testimoni excepcional de com era la ciutat durant la segona meitat del segle XX. Mecànic d’ofici, s’inicià en la fotografia a la meitat dels anys vint i ja no abandonaria mai aquesta pràctica, tot i que no s’hi va dedicar professionalment. Gran coneixedor de les tècniques fotogràfiques, exercí de mestre per a molts aficionats. També va participar en nombrosos concursos i exposicions, i fou un dels fundadors de la Secció Fotogràfica del Museu (1969), que el 1979 li dedicà un homenatge.

Als anys vuitanta va donar la seva obra, molt voluminosa i d’un enorme interès per conèixer l’evolució de la ciutat, al Museu de Badalona, on es conserva i on el públic la pot consultar.

Amb aquest acte el Museu de Badalona renova el reconeixement a la tasca cultural i a la dedicació de Cortinas per deixar-nos un patrimoni  fotogràfic d’inestimable valor històric i emocional. L’acte es desenvoluparà a la plaça Josep Cortinas, un espai a l’aire lliure on es podrà mantenir la distància de seguretat adequada.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Tàrrega referma el seu compromís per la gestió pública de l’energia

Notícia següent

Salut invertirà 36 MEUR en l’ampliació i reforma integral de l’Hospital de Calella

Notícies relacionades