Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

El Kosmopolis 2023 arrenca amb 97 participants i 40 activitats en quatre dies

Avatar photo

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha presentat aquest dilluns la 12a edició del festival de literatura amplificada Kosmopolis, que se celebrarà des d’aquest dimecres fins diumenge. Amb 97 participants – 23 dels quals internacionals- i 40 activitats, autors consagrats i noves veus s’aproximaran a la literatura oceànica. Mostraran com el mar continua sent una font d’inspiració, parlaran sobre la llibertat d’expressió i dedicaran un monogràfic a la literatura i el pensament del Marroc contemporani. Entre els noms més destacats del Kosmopolis 2023 hi haurà Jarvis Cocker, Virgine Despentes, Enrique Vila-Matas, Jeanette Winterson, Eva Baltasar, Salman Rushdie, Carme Riera i Rodrigo Fresán.

Kosmopolis 2023 s’aproximarà a la literatura oceànica per recuperar històries mil·lenàries i les inspiracions que ha generat el mar en novel·la, poesia, assaig, performances, cinema i cant. Les activitats al voltant de l’oceà comptaran amb noms com David Abulafia, Borja Bagunyà, Niño de Elche, David Farrier, Rodrigo Fresán, Ai Futaki, Sebastià Perelló, Isabel Soler, Enrique Vila-Matas o Silvia Zayas. Un altre dels temes que abordarà el Kosmopolis 2023 serà la llibertat d’expressió. En aquest cas es podrà seguir el testimoni d’autors compromesos com Tsitsi Dangarembga, Salman Rushdie o Philippe Sands. Pel que fa al monogràfic sobre el Marroc contemporani, l’objectiu és obrir una finestra cap a un veí “desconegut i sovint malinterpretat”. Estarà protagonitzat per Mahi Binebine, Chadia Arab, Hicham Houdaifa, Yasmina Naji i Kenza Sefrioui.

Com és habitual en la festa de la literatura hi haurà el campionat europeu de Poetry Slam o els Diàlegs K. En aquest cas darrer cas conversaran sobre temes destacats de les obres i del nostre temps autors com Lisa Appignanesi, Eva Baltasar, Jarvis Cocker. També Virginie Despentes, Deborah Levy, Sara Mesa, Alana S. Portero, Carme Riera, Eider Rodríguez, Gemma Ruiz o Jeanette Winterson. La programació es completarà amb activitats performatives com l’espectacle de Gaston Core basat en la Ilíada, una caminada poètica pel Besós amb Marc Caellas, una òpera silenciosa per la Rambla de Joana Moll i una instal·lació dedicada a Aurora Bertrana.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

five × 2 =

Notícia anterior

El ple municipal d’Amposta aprova les ordenances fiscals del 2024

Notícia següent

Ruixa la seva parella amb benzina i cala foc a la casa

Notícies relacionades