El govern de Barcelona no reuneix cap suport per aprovar la funerària municipal

Alguns grups de l'oposició demanen ajornar la votació fins al ple de maig

La creació de la nova funerària municipal de Barcelona i la venda de la participació del 15% que l’Ajuntament té en la societat Serveis Funeraris de Barcelona han passat per la comissió de Presidència sense que cap grup de l’oposició hi hagi votat a favor. Tots ells han fet reserva de vot. En principi, aquests dos punts es votaran definitivament en el ple del mes d’abril tot i que alguns partits han reclamat ajornar el debat fins al maig. L’Ajuntament s’ha de despendre de la seva part de Serveis Funeraris per no incórrer en competència deslleial quan posi en marxa l’operador municipal.
ERC vol que el consistori no es vengui el seu 15%, sinó que compri el 36% a Mémora per tenir la majoria i remunicipalitzar d’aquesta forma el servei.

Per la seva part, el Grup Demòcrata creu que el projecte plantejat pel govern, només amb sis sales de vetlla, serà un “fracàs”, i aposta per rebaixar l’IVA i rescatar concessions d’algunes sales per generar realment competència.

El PPC també ha demanat la retirada del projecte, mentre que des de Cs s’han expressat també dubtes, especialment pel nombre de sales inicials amb què sortiria la funerària municipal.

Des del govern, el regidor de Presidència, Eloi Badia, ha apostat per continuar endavant amb el projecte, i ha considerat que la compra del 36% de Serveis Funeraris no seria viable perquè Mémora no vol vendre la seva participació per trossos, i perquè seria més car fer aquesta operació que posar en marxa una empresa pròpia. També ha apuntat que s’estan estudiant ubicacions alternatives a la de Montjuïc per atendre la petició d’alguns grups de sortir amb més sales.