El festival Dansa Metropolitana arriba a Granollers

Per primera vegada Granollers entra a formar part de la programació del festival Dansa Metropolitana que se celebra del 10 al 27 de març

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Teatre Auditori programa Al Fondo Riela, un espectacle de Rocío Molina (Premi Nacional de Dansa 2010) que redefineix conceptes com arrel, essència i puresa, amb una idea artística radicalment renovada i nua de qualsevol artifici, per recuperar l’acte creatiu pur del flamenc.

L’altre espectacle programat és Cometa, de la coreògrafa de la comarca Roser López Espinosa, que interpreta la ballarina Nora Baylach, protagonista d’una aventura galàctica per redescobrir i meravellar-nos amb la força de la gravetat, la geometria, el joc i la velocitat de la llum, i també amb l’univers, la imaginació i els viatges interestel·lars.

El Centre d’Arts en Moviment de Roca Umbert és el segon espai que acull el festival, en aquest cas en format de carrer. Tindrem Migrare, de la Cia. Maduixa, un espectacle amb xanques que obre un univers de possibilitats per articular un diàleg entre la dansa, el gest i l’equilibri.

L’altra proposta és la del coreògraf Miquel Barcelona, Rojos, que parteix d’una recerca de testimonis de la postguerra de la Guerra Civil i de la recuperació del llegat cultural artístic de l’època en clau de peça escènica. En paral·lel, Roca Umbert programarà una improvisació guiada amb el mateix Miquel Barcelona i dues activitats educatives amb instituts de la ciutat.

A més de Granollers participen del festival: Barcelona, Badalona, l’Hospitalet, Cornellà, el Prat, Viladecans, Esplugues, Santa Coloma, Sabadell, Terrassa i Sant Cugat.