Dijous, 18 d'abril de 2024
És notícia

El festival Berdache omple L’Hospitalet de propostes artístiques sobre el gènere i la identitat

Avatar photo

Aposta per una programació amb grans noms i talents emergents

Del 19 al 28 de juny se celebra la segona edició de Berdache, el festival d’arts visuals i escèniques centrat en el gènere i la identitat. Berdache presenta onze propostes de teatre, música, dansa, arts visuals, poesia, intervenció escènica i perfomance amb el suport del Districte Cultural L’H.  

La segona edició de Berdache aposta per una programació amb grans noms i talents emergents que aborden de manera brillant qüestions vinculades al gènere que tindran lloc al Teatre Joventut, l’Auditori Barradas, el Centre Cultural la Bòbila Planta Uno i El Pumarejo. 

El punt d’inici serà el 19 de juny al Teatre Joventut amb l’espectacle teatral Tránsitos, de Mariana Percovich i David Teixidó, que s’endinsa en trànsits vitals com la malaltia, l’amor o la vellesa a través de sis personatges de l’anomenada comunitat LGBTIQ+.  

Planta Uno presenta, el 22 de juny, una performance de Miguel Andrés, amb un treball centrat en l’experimentació amb performance art i videoart i exposa la seva corporalitat com a eix central de les seves investigacions. La seva obra destaca per un marcat caràcter crític amb la societat contemporània.  

L’Auditori Barradas acull les propostes musicals, el 25 de juny de la mà de Simona, que proposa un collage de la vida mateixa, una mirada queer fora dels estereotips. El 26 de juny la poeta Mireia Calafell i la violoncel·lista i compositora Björt Rùnars presenten l’hipnòtic recital Varosha. Diumenge 27, concert de Las Bajas Pasiones, un dels fenòmens de l’escena queer de Barcelona, amb temes que han esdevingut himnes de resistència de la comunitat LGTBIQ. 

El Centre Cultural la Bòbila ofereix diverses propostes. El 25 de juny,  Flamenco Queer meets Vogue, a través de la performance, la música, l’estètica i l’escenografia es rebutja el binarisme de gènere, tan arrelat en la societat i tan associat al flamenc per implantar temes des d’una perspectiva queer. El 26 de juny, Personaje Personaje (Juan Diego Peña) i Ken Pollet (Elena Ramírez) presenten Error 404. Realidad no encontrada, una proposta de dos dissidents sexuals i activistes que tenen com a punt de partida la interrupció entre el servidor i l’usuari. Diumenge 27, Trans/Masculinitats/En/Escenareuneix les mirades d’Eloi Martí i Març Llinàs per compartir preguntes amb el públic inspirades en l’exercici de transitar a identitats masculines, sobre els límits, els reptes i les tensions d’aquest viatge. 

El dilluns 28 de juny, Dia de l’Orgull, Berdache proposa tres plats forts del festival. Al Teatre Joventut, l’escriptora Brigitte Vasallo i l’artista visual Alba G. Corral presenten la intervenció escènica Un cos (possible) i lesbià.  

A l’Auditori Barradas, Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol presenten l’espectacle #Losmicrófonos. Amb un títol-hashtag i diàlegs construïts amb noms de famoses estrelles del pop, melodies de les seves cançons i conegudes frases de pel·lícules, Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol despullen amb humor l’apropiació de llenguatges i missatges que ens arriben a través de la cultura mainstream.  

Finalment, a El Pumarejo la cantaora flamenca Ana Brenes presenta l’espectacle Camino, un passeig metafísic per l’imaginari de l’artista explicat a través dels pals del flamenc.  

A més d’aquestes propostes Berdache continua oferint l’espai virtual on trobar l’obra d’artistes amb discursos vinculats al gènere i la identitat, el Berdache Viewing Room, a través del qual estableix també la primera col·laboració amb la Universitat de Barcelona per descobrir talents emergents.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Diumenge 20 de juny finalitza el termini per presentar propostes als Pressupostos Participatius a Roses

Notícia següent

Eduard Rovira: “Esperem una bona temporada d’estiu marcada per les reserves d’última hora”

Notícies relacionades