El districte de Sant Andreu converteix les taronges dels seus carrers en melmelada

Es tracta d'una prova pilot en què han participat 25 voluntaris de diverses entitats del districte, ha informat l'Ajuntament de Barcelona aquest dissabte en un comunicat.

Un total de 25 voluntarios de varias entidades del distrito barcelonés de Sant Andreu recogen naranjas de los árboles de las calles para transformarlas en mermelada. AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

El districte barceloní de Sant Andreu ha posat en marxa una campanya per fomentar l’aprofitament alimentari i el dret a una alimentació saludable elaborant melmelada amb les taronges dels arbres dels seus carrers.

Es tracta d’una prova pilot en què han participat 25 voluntaris de diverses entitats del districte, ha informat l’Ajuntament de Barcelona aquest dissabte en un comunicat.

Durant el matí d’aquest dissabte, els participants han espigolat més de 120 tarongers: en total han recollit prop de 800 quilos de taronges amargues, que es convertiran en més de 3.000 pots de melmelada i que s’atorgaran principalment a entitats socials.

Aquesta acció s’emmarca dins de la celebració de Barcelona com la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, i ha comptat amb la col·laboració de Parc i Jardins i del comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària de Barcelona.

El procés de recuperació i transformació de les taronges s’ha desenvolupat conjuntament amb la Fundació Espigoladors, que treballa contra el desaprofitament alimentari i a favor de garantir el dret a una alimentació saludable.