Concretament, l’encàrrec, que neix amb aquest compromís de l’Ajuntament d’analitzar els espais de jocs infantils que hi ha a la ciutat per tal de millorar-los, comportarà que els joves regidors i regidores analitzin aquestes àrees i facin un seguit de propostes amb l’objectiu d’adequar-les i modernitzar-les, si cal, a les necessitats lúdiques dels infants.
Al marge d’aquest treball genèric, l’encàrrec també comporta un de més específic, ja que els joves regidors i regidores, amb les seves propostes, hauran de contribuir a dissenyar el futur espai infantil que s’ubicarà a la Plaça Anna Bosch.
Segons l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, es tracta “d’un treball que ja han començat a fer els tècnics municipals, però al marge de la mirada professional, hem cregut oportú que els nens i les nenes de Mollet aportessin la seva visió i tinguin l’oportunitat de dir-nos com creuen ells i elles que haurien de ser les àrees de joc de la nostra ciutat”, afegint que “d’alguna manera l’encàrrec d’aquest any és doble, ja que també els hem demanat que ens ajudin a dissenyar el nou espai de jocs infantils que hi haurà a Mollet i que estarà situat a la Plaça Anna Bosch”.
Al CIM hi participen els alumnes de 5è o 6è de primària de totes les escoles públiques i concertades de Mollet, a més de l’Escola d’Educació Especial Can Vila. Cada any participen al voltant de 700 alumnes.
El CIM es va crear l’any 2007 i és l’òrgan a través del qual els més joves aprenen els processos democràtics exercint el seu dret a participar, a expressar les seves idees i a proposar accions concretes per ajudar a transformar la ciutat.