Després d’acceptar la proposta que l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha fet als joves regidors i regidores que aquest curs formen part del Consell dels Infants de Mollet del Vallès (CIM), a partir d’avui començaran a treballar per contribuir a minvar els efectes de l’emergència climàtica. Els 28 regidors i regidores que han estat escollits representants del CIM en aquesta 15a edició s’han reunit amb l’alcaldessa i la regidora d’Educació, Noa Monràs González, per consensuar la proposta a treballar enguany.
Concretament, l’encàrrec, que neix amb la voluntat de l’Ajuntament d’incrementar els espais i accions de renaturalització mitjançant refugis climàtics i bioclimàtics, comportarà que els joves regidors i regidores estudiïn les mesures que caldria prendre per crear dos d’aquests refugis a la ciutat de Mollet del Vallès.
Els refugis bioclimàtics permeten combinar la protecció i conservació dels elements naturals, amb les mesures que s’estan promovent per a l’adaptació a la crisi climàtica i de millora del confort tèrmic.
Durant la trobada, Mireia Dionisio Calé ha volgut “felicitar els regidors i les regidores per haver estat escollits i animar-los a afrontar la responsabilitat que comporta aquest repte” afegint que “aquesta ciutat té una llarga trajectòria i un ferm compromís en la lluita contra la emergència climàtica, i amb aquest encàrrec, no només seguim implementant iniciatives per fer-hi front, sinó que de retruc conscienciem als més petits sobre els efectes que comporta aquesta crisi i ho fem donant-los d’eines que també els serveixin per potenciar el treball en equip, la cerca del consens, del diàleg i aprendre com funciona una institució democràtica amb les visites periòdiques que cada curs fan a l’Ajuntament.
A partir d’ara, el Consell dels Infants treballaran als seus centres educatius i amb les seves famílies sobre les mesures que cal prendre per crear aquests refugis per tal de fer les seves propostes i exposar-les al Ple del Consell dels Infants previst pel mes de març de l’any vinent.
Al CIM hi participen els alumnes de 5è o 6è de primària de totes les escoles públiques i concertades de Mollet, a més de l’Escola d’Educació Especial Can Vila.
El CIM es va crear l’any 2007 i és l’òrgan a través del qual els més joves aprenen els processos democràtics exercint el seu dret a participar, a expressar les seves idees i a proposar accions concretes per ajudar a transformar la ciutat