El Club Bàsquet Granollers promou l’esport i la cooperació al Senegal

Avatar photo

L’Ajuntament de Granollers dona suport a aquest projecte que dona continuïtat a altres iniciatives que uneixen esport, valors i cooperació

En el marc de l’impuls i acompanyament a projectes de cooperació que promouen l’enfortiment dels vincles amb la comunitat senegalesa, l’Ajuntament de Granollers dona suport al projecte «Esport i cooperació al Senegal» de l’Associació Catalana de Solidaritat i Cooperació Internacional pel Desenvolupament, ONGD AL KARIA.

Aquest projecte ha sorgit en el si del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat, a partir de l’experiència del projecte de promoció de l’handbol femení a Kédougou (Senegal), desenvolupat per la Fundació Balonmano Granollers des de 2017. l’ONGD AL KARIA va iniciar el projecte amb el Club Bàsquet Santa Perpètua i ara, a partir d’aquest mes de març, és el Club de Bàsquet Granollers qui agafa el relleu.

Així el projecte «Esport i cooperació al Senegal» tindrà una durada de dos anys i ha començat aquest dilluns 27 de març amb un partit de bàsquet amistós entre el CB Santa Perpètua i el CB Granollers, pocs dies abans del 6 d’abril que és el Dia Internacional de l’Esport pel Desenvolupament i la Pau. A les 18.30 h s’ha fet la benvinguda a les autoritats, representants de clubs i als equips de jugadores, i una xerrada amb els representants de l’ONGD AL KARIA per explicar el projecte. Tot seguit, a les 19.30 h, s’ha disputat el partit amistós entre el Cadet 1 femení CB Granollers – Combinat Cadet Júnior CB Santa Perpètua.

L’objectiu d’aquest projecte és estimular l’esport de base femení i el dret a la participació professional esportiva de les dones al Senegal, una de les comunitats més grans a Granollers. Durant dos anys es recaptarà material, principalment calçat, per enviar al Senegal, però també s’oferirà formació de 20 h a 10 noies de Kolda, una regió situada al sud del Senegal, es milloraran equipaments esportius de la zona i es farà una beca laboral.

L’esport com a eina de cooperació

El Pla Director Municipal de Cooperació de Granollers (2022-2030), aprovat pel Ple el juliol de 2022, contempla l’àmbit d’esport i valors com un dels seus eixos estratègics, amb l’objectiu de donar continuïtat i ampliar els projectes que ja s’estan duent a terme al Senegal i a Camerun. En aquest sentit, el Pla planteja com a objectiu impulsar el paper de l’esport com a vehicle per a l’educació en valors, dins i fora de Granollers, l’equitat de gènere, els hàbits saludables, la participació i la cohesió comunitària. Se centra en l’ampliació del potencial educador de la ciutat, guanyant nous espais i instruments, els quals hauran d’adaptar-se a les dinàmiques pròpies de l’esport. Dins d’aquest projecte, s’obrirà espai per a l’intercanvi entre joves de la ciutat amb altres països i clubs del sud global, així com la formació de professionals esportius.

D’aquesta manera, el projecte de l’ONGD AL KARIA amb el Club Bàsquet Granollers, dona continuïtat a les iniciatives de l’Ajuntament de Granollers amb l’esport com a eina i mitjà de cooperació.

Ja fa més de cinc anys que la Fundació Balonmano Granollers i l’Ajuntament va iniciar un projecte a Kédougou (Senegal), per a la promoció de l’esport femení. El projecte «Handbol a l’escola» es va iniciar el 2107 amb l’acompanyament de tècnics del Club BM Granollers a la celebració d’un torneig d’handbol femení a Kégougou, assessorant i formant als organitzadors. Posteriorment, el 2018 va seguir amb la visita i la participació d’un equip de noies del Balonmano Granollers al torneig. A partir de 2019, el projecte s’ha centrat a fer formació dels professors d’educació física de les escoles per tal que puguin crear els seus equips escolars i formar jugadores i entrenadores. Després del parèntesi provocat per la pandèmia de la covid-19, l’any 2022 es va reprendre el projecte, amb noves jornades de formació, que tindran continuïtat aquest any 2023.

L’Ajuntament també dona suport al projecte “Futbol com a eina de transformació social al barri d’Etetack a Yaoundé (Camerun)” que duu a terme l’Agrupació Esportiva Ramassar – Aquesta entitat, juntament amb CEFOSJEC, coordina des de 2017 una escola de futbol i un centre de formació que dona resposta a les necessitats bàsiques dels infants i joves del barri d’Etetack, treballant en la inclusió social dels més vulnerables.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

19 + 12 =

Notícia anterior

Una exhibició de futbol femení estrena la nova gespa del Camp de Futbol de Ribes

Notícia següent

Oberta la convocatòria de places per treballar durant l’estiu

Notícies relacionades