El Centre Martorell d’Exposicions obre les portes al parc de la Ciutadella

Aquest espai rehabilitat —que forma part  dels equipaments museístics que configuren el  Museu de Ciències Naturals de Barcelona—amplia l’oferta cultural del Museu al parc de la Ciutadella. A partir d’ara allotjarà exposicions científiques sobre temàtiques amb fort impacte social relacionades tant amb la crisi climàtica i de la biodiversitat, com amb l’exploració de les fronteres actuals del coneixement.

El nou equipament es posa en marxa amb aquestes exposicions:  Natura o Cultura? Una visió des del museu de ciències naturals, de producció pròpia i WOW. Animals de museu: Ciència, tècnica i art, una mostra  promoguda i coordinada amb la col·laboració del Parque de las Ciencias de Granada.

Natura o Cultura? Una visió des del museu de ciències naturals

A partir d’un recorregut històric local i global pels museus d’història natural, des dels gabinets de curiositats fins als moderns museus de ciències naturals, l’exposició proposa una reflexió sobre com ha evolucionat la relació entre els  éssers humans i la natura.  La mostra compta amb col·leccions emblemàtiques del Museu com per exemple  l’esquelet de l’Avi, un elefant que va ser una celebritat  del Zoo molt abans del Floquet de Neu.

Però aquesta exposició no pretén només mostrar col·leccions sinó revisar el passat d’aquestes institucions i generar preguntes sobre quin paper han de tenir els museus en una societat que afronta una crisi climàtica mundial o la generalització de la intel·ligència artificial.

WOW. Animals de museu: Ciència, tècnica i art

El taxidermista, Antonio Pérez Rodríguez, ha aconseguit desenvolupar una nova tècnica anomenada  “taxidèrmia en moviment”, una fidel representació de la natura on art, tècnica i ciència s’uneixen en unes composicions extraordinàries.

WOW, presenta sis escenes naturalitzades d’animals mediterranis i africans com, per exemple, un grup de quinze cabres salvatges saltant en estampida, dues zebres en lluita o una lleona caçant nyus. Són escenes panoràmiques carregades de tan dramatisme que sembla com si s’hagués congelat un fragment de la vida real.

A  partir del 19 de desembre i fins el 7 de gener de 2024 l’entrada serà gratuïta tots els dies d’obertura del Centre.

Rafel Redaccio Casanova

Missatges recents

Sant Julià de Lòria dona el tret de sortida a la 16a Ruta de la tapa

Sant Julià de Lòria ha donat la benvinguda aquest dimecres a la 16a edició de la Ruta de la tapa,…

7 hores fa

Tarragona acull el VIII Fòrum de Viles Florides

Aquest divendres 9 de maig Tarragona serà la seu del VIII Fòrum de Viles Florides, una trobada de referència per…

7 hores fa

Torna la Festa dels Contes al nucli antic de Calafell

L’Ajuntament de Calafell organitza la segona edició de la Festa dels Contes, que, sota el nom “Vet aquí un gat”,…

7 hores fa

Neix la Comissió Municipal de Festes de Cunit

El passat 5 de maig al vespre, es va celebrar la reunió constitutiva de la Comissió Municipal de Festes de…

7 hores fa

L’Estenedor de Cambrils ofereix 29 activitats per a joves aquest estiu

El programa L’Estenedor del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils per la temporada d’estiu ofereix 29 activitats per a…

7 hores fa

La C-55 canvia per sempre: 23 milions d’euros i 5 anys d’obres fins al 2030

La carretera C-55, coneguda també com a Eix del Cardener, canviarà per sempre en els pròxims anys després d'una inversió…

7 hores fa

Esta web utiliza cookies.